28 / 03 / 2024

Harika Güral; İstanbul Anadolu yakasına otel açmaya hazırlanıyoruz!

Harika Güral; İstanbul Anadolu yakasına otel açmaya hazırlanıyoruz!

Türkiye’de ilk kez “Dünyanın en lüks aile oteli” ödülüne layık görülen Güral Premier Hotel Tekirova'yı da bünyesinde bulunduran Güral Şirketler Grubu, rotayı İstanbul'a çevirdi. Güral, İstanbul Anadolu yakasında yeni bir otel açmaya hazırlanıyor...



Güral Şirketler Grubu tarafından, Güral Premier Hotel Tekirova'da gerçekleştirilen davatte konuşan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harika Güral; “2010 yılında Tekirova bölgesine kazandırdığımız tesisimizle Türk turizmine katma değer sağlamaya devam ediyoruz. Açıldığımız günden bu yana yatak kapasitemizi yüzde 30 artırarak Güral Premier Tekirova’yı 2013 yılı sonunda toplamda 105 milyon dolarlık bir yatırım yaptık” dedi.


110 milyon TL’lik ciro hedefi


1966 yılında turizm sektörüne Kütahya’da adım atan, ikinci turizm yatırımını 1997 yılında 1000 yatak kapasitesiyle Belek’te gerçekleştiren Güral Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harika Güral; “Belek’te bu sezon sonunda başlayacak renovasyon çalışmaları ve yatak kapasitesi artırımı ile toplamda 30 milyon dolarlık bir yatırım öngörüyoruz.  Şu ana kadar alınan rezervasyonların toplamı ile 88 milyon TL’ye ulaşan turizm grubu ciromuzu 2013 yılının sonunda 110 milyon TL’ye çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.


Güral ayrıca enerji ve maden sektörlerindeki aktif çalışmaların da sürdüğünü belirterek “Antalya Manavgat ve Malatya’da elektrik üretimi için de yatırımlarımız devam ediyor. Antalya’da HES belgelerimizi tamamladık.  İzmir  Urla’da RES yatırımı yapacağız ayrıca Gediz’de de jeotermal kuyu açılışını gerçekleştireceğiz. Turizm grubu 1350 kişi olmak üzere toplamda 3000 kişiyi istihdam eden bir grup olarak Türk ekonomisine katma değer kazandırmaktan gurur duyuyoruz” diyerek açıklamalarına devam etti.


Güral şehir otelciliğinin sinyallerini verdi


Sektörün genel durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Güral Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harika Güral, Antalya’daki turizm yatırımlarında kapasite kullanım oranlarının düşük olduğunu dile getirerek dikkat edilmesi gereken en önemli noktanın bölgenin kalkınması olduğunu belirtti.


Anadolu yakası yükselen trend haline gelecek


Turizmin ülkemizde 12 aya yayılması için önlemlerin alınması gerektiğini ve turistlerin tesis dışında da sosyalleşebilecekleri ortamların yaratılmasının önemini vurgulayan Güral, Antalya’da arz fazlalığının oluştuğunu ve sektör olarak yatak sayısında önlemler alınması gerektiğini ifade etti. Sektör olarak İzmir başta olmak üzere Ege Bölgesi’ne yatırım yapılması gerektiğini dile getiren Harika Güral, İstanbul’daki turizm potansiyelini de değerlendirdi. Harika Güral, Anadolu yakasının turizm sektörü için de yükselen trend haline geleceğini belirterek grubun Anadolu yakasında şehir otelciliğine soyunacağının da sinyallerini verdi.


Antalya’nın bu sene tüm zamanların en canlı Mayıs ayını geçirdiğini dile getiren Güral Premier Hotels & Resorts Genel Koordinatörü Fazıl Dertlioğlu bu dönemde yaklaşık 2 milyon 700 bin yabancı turist sayısına ulaşıldığını belirtti. Dertlioğlu; “Tesisimiz, 850 kişiye doğrudan istihdam sağlarken sezon beklentimiz planlamalarımız doğrultusunda seyrediyor. Güral Premier Tekirova’da ağırladığımız misafirlerimizin pazar dağılımları sezonluk yaklaşık yüzde 50 BDT, yüzde 35 Avrupa ve yüzde 15 iç pazar olacak şekilde gerçekleşiyor” dedi.


80 dönüm arazide yeşil gübre uygulaması


Çevreye duyarlı yapısıyla da ön plana çıkan ve porselen, çelik, vitrifiye, enerji, maden ve turizm sektöründe hizmet veren Güral Şirketler Grubu, Belek’te 80 dönüm arazi üzerinde yeşil gübre uygulaması hayata geçirilecek. Gelecek nesiller için yaşanılası bir dünya bırakma hedefiyle gerçekleştirilecek yeşil gübre uygulamasında organik tarıma destek olmak amaçlanıyor.


Murat Kıvanç/Hürriyet Gazetesi


Geri Dön