25 / 04 / 2024

Harika Güral: Turizm sektörü yüzde 20 küçülecek!

Harika Güral: Turizm sektörü yüzde 20 küçülecek!

Güral Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harika Güral, hükümetlerin söz vermesine rağmen turizm sektöründe işverenlere isçi sigortası desteğinin hâlâ verilmediğini söyledi.



Türkiye, dünyada en çok mili turist çeken 6. ülke olmasına rağmen gelir sıralamasında ilk 10'a giremiyor. Antalya'daki iki oteli ile hizmet veren Güral Şirketler Grubu'nun Yönetim Kumlu Başkan Yardımcısı Harika Güral, Türkiye'nin gelirde de ilk 10'a girmesi için turizmi deniz, kum ve güneş üçgeninin dışına çıkarması gerektiğini söyledi. 12 aya yayılacak alternatif turizm senaryoları üzerinde çalışarak turizmi ülke geneline yaymak gerektiğini belirten Harika Güral, "Kıyı turizmi yapan otellerin en büyük sorunu 6-8 ay arası hizmet verebilmek. Avrupa ve Rusya bizim ana pazarlanmızdan. ne olursa olsun vazgeçemeyiz fakat misafir portföyümüzü çeşitlendirmeliyiz. Gelecek yıllarda Çinli turistleri ülkemizde ağırlamak isteriz. Güral Premier olarak şu anda misafir dağılımımız yüzde 35 Rus, yüzde 25 Türk, yüzde 18 Kazak, yüzde 8 Alman şeklinde. Genel turizm rakamlarına baktığımızda yılın yüzde 15-20 oranında bir düşüşle kapanacağını tahmin ediyoruz. Güral Premier Otelleri olarak bizdeki düşüşün ise yüzde 10 civan olacağını düşünüyoruz. Güral olarak iç pazardaki talepte geçen yıllara göre yüzde 50 talep artısı aldık." diye konuştu. Türkiye'de çocuklu ailelerin tatil yapacakları yerler hâlâ kısıtlı. Bunu fark eden Güral Premier Hotel Belek, 2 yılda 150 milyon lira yatırımla yenilendi. Güral, 2 yılda oteli tamamen yenilediklerini belirterek, "Çocuklar için 50 farklı oyun alanı geliştirdik. Aynca göl evleri ile her odanın önünde o aileye özel havuz konsepti sayesinde çocuklar uyurken havuza giriş imkanı sunuyoruz." dedi. 

Personel lojmanlanna da değinen Harika Güral, iki kişilik odalarda kalan personelin misafirlerle aynı şartlarda banndığına dikkat çekti. "Lojmanlarımız 4 yıldızlı otel konforunda. Kütüphane, çamaşırhane, yüzme havuzu, kafesi ile çalışanlanmızın huzuru için her detayı düşündük. Turizm sektöründe bir yıl gördüğünüz garsonu bir sonraki yıl bulamazsınız. Bizim otellerimizde 10-15 yıl bir ortalamamız vardır. Bu sektörde rastlayacağınız bir şey değil. Şu anda her iki otelimizde toplam bin 400 kişiyi istihdam ediyoruz." dedi. 


2015 YILI 120 MİLYON LİRALIK CİRO HEDEFİ 

Yatınm ve hedeflere ilişkin bilgi veren Harika Güral. geçen yıl 110 milyon TL olan turizm grubu cirosunun bu yıl sonunda 120 milyon TL olmasını beklediklerini söyledi. Şu an yüzde 60 doluluğa ulaştiklannı anlatan Güral, yeni yatınmlann gündemde olduğunu belirtti. Güral. "Özellikle İstanbul İkitelli bölgesinde ve Anadolu yakasında arsalanmız var. Arzumuz Güral kalitesini İstanbul'a taşımak fakat yatınm yapmak için Atatürk Havalimanfnın taşınma konusunun netleşmesini bekliyoruz." dedi. 


Zaman



Geri Dön