23 / 04 / 2024

Harput Buzluk Mağarası proje bekliyor!

Harput Buzluk Mağarası proje bekliyor!

Harput Mahallesi eski muhtarı feyzi Kahraman, açıklama yaparak, Harput Buzluk Mağarasının büyük bir proje beklediğini ifade etti.



 Harput’un bahar ve yaz aylarında çok yoğun bir şekilde iç ve dış turizm çerçevesinde ziyaretçi akınına uğradığını söyleyen eski muhtar Kahraman, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

“Ayrıca İnanç Turizmi için beldemize gelen pek çok kişi, Harput nüfusunun bahar ve yaz aylarında binlerce artması anlamına gelmektedir.

 

Buzluk Mağarası, Harput’ta Buzluk Yaylası’nda eşsiz bir coğrafya hazinesidir. Üç büyük kaya silsilesinin ilkidir. İkincisi Süryani Cemaati tarafından kutsal addedilen Göllübağ Seyrangahı ve Üçüncüsü Anguzu Baba Seyrangahı’dır..

Buzluk Mağarası, Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nde halkın yaz ve kış aylarında kullandığı bir coğrafya hazinesi olarak zikredilmektedir.

 

Elazığ Valiliği-Elazığ Belediyesi-Fırat Üniversitesi Rektörlüğü-ETSO…paydaş olarak bir komisyon kurmalı ve Buzluk ve çevresinin Turizm Master Planı acilen yapılmalıdır…bu plan Koruma Amaçlı İmar Planına uygun olmalıdır..

Bu Alan gerektiğinde çevrilmeli… Ürgüp Göreme gibi turizm işletmeciliği yapılmalıdır..Yoksa şu anda ciddi manada çevre tahribatı ve çevre kirliliği bu mevkii kullanılmaz hale getirecektir.

 

Bilhassa yaz aylarında bu bölge çok sıkı bir şekilde hizmete açılmalı ve kontrol edilmelidir.

İçme suyu-yol-kanalizasyon-tuvalet-oto park-sosyal tesisler bu proje kapsamında acilen inşa edilmelidir.

Hepimiz biliyoruz ki;…İç ve dış turizmin bu bölgede en önemli duraklarından birisi Buzluk Mağarası olacaktır.” Dedi. 

 


Elazığ Birlik Haber Gazetesi


Geri Dön