28 / 03 / 2024

Harput Sara Hatun Sarayı yeniden mi inşa edilecek?

Harput Sara Hatun Sarayı yeniden mi inşa edilecek?

arput eski muhtarı Feyzi Kahraman, tarihi Harput Sarayı'nm gün ışığına çıkarılmasını ve yeniden inşa edilmesini istedi. Kahraman, "Sonra restorasyon planı yapılmalı" dedi.



 Harput eski muhtarı Feyzi Kahraman, tarihi Harput Sarayı'nm gün ışığına çıkarılmasını ve yeniden inşa edilmesini istedi. 

Kahraman, yaptığı açıklamada, ''Harput Kalesi'nden doğuya doğru bakınca bir tepede kalıntıları görünen, Fetahmet Baba Türbesi'nin güneyinde yüzlerce yıllık Tarihi Sara Hatun Sarayı bir bilim kurulunun çalışması ile gün ışığına çıkarılmalıdır. 

Bugün tarihi eser kaçakçılarının tahribatına açık ve yok olmaya yüz tutmuş bu eser , zaten Koruma Amaçlı İmar Planmda saray olarak görülmektedir, sınırlan bellidir. Öncelikle tahrip edilmemesi için çitle çevrilmeli ve koruma altına alınmalıdır. 

Sonra restorasyon planı yapılmalı ve restorasyon gerçekleştirilmelidir, sonra bu mekan yaşayan bir mekan olarak halkın ziyaretine açılmalıdır. 

Harput'un iç ve dış turizme kazandırılması için bu işlemler gerçek olmalı ve vatandaşların bu kabil çalışmalara çok duyarlı olması sağlanmalıdır." dedi


Yeni Çağ


Geri Dön