16 / 04 / 2024

Harun Karacan Eskişehir projelerini tanıttı!

Harun Karacan Eskişehir projelerini tanıttı!

AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Harun Karacan, Eskişehir halkının kendi umut ve beklentilerini esas alan, merkeze değil herkese hizmet anlayışını ilke edinen bir yönetim arzu ettiğini belirtti...




AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Harun Karacan, Eskişehir halkının kendi umut ve beklentilerini esas alan, merkeze değil herkese hizmet anlayışını ilke edinen bir yönetim arzu ettiğini belirterek, "Eskişehirliler bugüne kadar belirli bir şekilde zaman kaybettiklerinin de farkındalar. Bu anlayışta olanları da artık Eskişehirli affetmeyeceğini gösterdi" dedi.


Bir otelde düzenlenen toplantıda basın mensupları ile bir araya gelen Harun Karacan, Eskişehirlilerin bugüne kadar belirli bir şekilde zaman kaybettiklerinin farkında olduklarını söyledi. "Eskişehir gelecekle ilgili umutlarını zayıflatan kavga, çekişme, itham ve iftiralara dayalı bir siyaset anlayışını istemiyor" diyen Karacan, şunları kaydetti:


"Adaylığın açıklandığı ilk günden itibaren her türlü kavgadan, siyasi çekişmeden uzak bir şekilde sadece hizmet üretmeye yönelik çalışmalarda bulunacağımı ifade etmiştim. Eskişehir halkının da artık özlem duyduğu, Eskişehir halkının bütün seçim dönemlerinde yaşamadığı şekilde şunu gördük; Eskişehir artık siyasi kavga ve siyasi çekişme istemiyor. Bu süreç içerisinde 30 bine yakın hemşehrimizle birebir yaptığımız görüşmeler neticesinde elde ettiğimiz sonuçla da Eskişehir’in geleceğini kendisinin belirlemek istediğini biz buradan çıkartmış oluyoruz. Eskişehirli, kendi umut ve beklentilerini esas alan, merkeze değil herkese hizmet anlayışını ilke edinen bir yönetim arzu etmektedir. Eskişehirliler bugüne kadar belirli bir şekilde zaman kaybettiklerinin de farkındalar. Bu anlayışta olanları da artık Eskişehirli affetmeyeceğini gösterdi. Biz yeni nesil belediyecilik anlamıyla Eskişehir’e bambaşka bir ufuk açacağız. Eskişehir artık hak ettiği yerde durması gerekiyor ve Eskişehir artık hızlı bir şekilde kaybettiği zamanı kazanmak istiyor."


Projelerinin görsel sunumlar halinde basınla paylaşan Karacan, 1 yıl içerisinde şehir içerisindeki trafik sorunun ortadan kaldırmayı hedeflediklerini, şehir içerisindeki belirli caddelere tüneller ve alt geçitler yaparak trafiği rahatlatacaklarını ifade etti. Harun Karacan, sosyal konut projeleri, yeni açılacak yollar, kentsel dönüşüm ve afet bölgesi ilan edilen bölgelerle ilgili olarak hazırladıkları projeler ve Güney çevre yolu çalışmaları hakkında da bilgiler verdi.


"KARADENİZ'İ AKDENİZ'E BAĞLAYACAĞIZ"


Hazırladıkları proje ile Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacaklarını söyleyen Karacan, "Şehrin her noktasına aynı şekilde hizmet ve kaliteyi yükselteceğiz. Özellikle Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayacak olan yolu muhakkak gerçekleştirmemiz gerekiyor. O yoldan iki ilçemiz sebeplenecek. Karadeniz’den Akdeniz’e giden bütün araçlar  Ankara  istikameti veya Adapazarı istikametinden değil, Eskişehir’den geçtiği zaman Eskişehir’e müthiş bir katkı sağlayacak" dedi.


2-3 YIL SUYA ZAM YOK


Kentte içme suyunu çeşmelerden akıtacak projelerini anlatan Karacan, "Amacımız özellikle çeşmelerden akacak suyu içilebilir seviyeye getirmek. Bunu da bu yıl içerisinde çözmeyi düşünüyoruz. Türkmendağı’na yapılan barajda bulunan suyu kentte çeşmelerden akıtmak istiyoruz. Ayrıca, 2-3 yıl boyunca suya zam yapmayı düşünmüyoruz" şeklinde konuştu.


Karacan, tramvay işletmesinin 200 milyon liraya yakın borcu olduğunu, bu borcu ödedikten sonra ulaşım ücretlerini düşüreceklerini ve üniversiteler arası ücretsiz ring servisleri sağlayacaklarından bahsetti.


Toplantı, basın mensuplarının sorularını yanıtlaması ile son buldu.



Maraş Gündem


Geri Dön