25 / 04 / 2024

Hasan Akpınar: Kentsel dönüşüm tüm İstanbul'un sorunudur!

Hasan Akpınar: Kentsel dönüşüm tüm İstanbul'un sorunudur!

Saadet Partisi Sultangazi Belediye Başkan Adayı Hasan Akpınar "Sultangazi'nin birçok sorunu vardır. Kentsel dönüşüm tüm İstanbul'un sorunudur. Ada bazlı dönüşümlerle kentin fiziki ve sosyal dokusunu bozmadan dönüşüm yapacağız" dedi.



Akpınar, "Geçtiğimiz beş yıl Sultangazi Belediyesi Sultangazililer tarafından yönetilmemiştir. Bu durum belediye ile halk arasında kucaklaşmaya engel olmuştur. Bu seçimlerde Sultangazililer kendi içlerinde, yıllarını onlarla geçirmiş bir başkan seçecek" şeklinde konuştu. 


Sayın Başkan, kısaca kendinizi tanıtır mısınız? 

1965 Sivas doğumluyum. Sivas İmam Hatip Lisesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olduktan sonra uuıouıı Ali BULUT 1986-1999 yılları arasında çeşitli okullarda öğretmenlik ve idarecilik yaptım. Öğretmenlik yıllarında Millî Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği'nde çeşitli görevlerde bulundum. 2007 ve 2011 genel seçimlerinde 2. Bölge Milletvekili Adayı, şimdi de partim tarafından 30 Mart seçimleri için Sultangazi Belediye Başkan Adayı gösterildim. Sultangazi'de ikamet etmekteyim, evli ve iki çocuk babasıyım. 


Sultangazi'nin bir çok sorunu olduğu söyleniyor? Sizin bu sorunlara ne tür çözümleriniz olacak? 

Sultangazi'nin birçok sorunu var; fakat Sultangazi'nin en temel sorunu yerel yönetim sorunudur. Geçtiğimiz beş yıl içinde Sultangazi Belediyesi Sultangazililer tarafından yönetilmemiştir. Belediye Başkanı başta olmak üzere, başkan yardımcıları ve belediye meclis üyelerinin çoğunluğu Sultangazi dışından belirlenmiştir. Bu durum belediye ile halk arasında kucaklaşmaya engel olmuştur. Halkla bütünleşemeyen yönetim anlayışı halkın nabzını iyi tutamamıştır. Bu seçimlerde Sultangazililerin kararı kendi içinden, yıllarını onlarla geçirmiş bir başkan seçmektir. Bu bakımdan halkımızın Saadet Partisi'ne ve adayına büyük bir teveccühü vardır. 


Bir de taş ocakları meselesi var? 

Evet. Sultangazi'nin en büyük sorunlarından birisi de taş ocaklarıdır. 1950'li yıllardın beri faaliyet gösteren taş ocakları çevreye zarar vermektedir. Patlatılan dinamitlerle yer sarsıntıları meydana gelmekte. Taş ocaklarına gelen ağır tonajlı araçlar tehlike arz etmektedir. Biz bakanlıktan izinle çalışan taş ocaklarının tasfiyesi için gerekli girişimleri halkımızla birlikte başlatacağız. 


Tramvay hattı da vatandaşları bayağı bir sıkıntıya düşürmüş anlaşılan? 

Diğer bir sorunumuz ise tramvay hattının ilçe mahallelerini bölmesiyle, hem araç trafiği yoğunlaşması vardır, hem de yayalar karşıdan karşıya geçmekte güçlük çekmektedir. Eski Edirne Asfaltı üzerindeki esnafımız da bu konudan şikâyetçidir. Tramvay hattı yer altına alınarak bu sorun kaldırılmalıdır. Bu hususta gerekli girişimleri başlatarak vatandaşımızı rahatlatacağız. Yayla, Habipler, Gazi ve Zübeyde Hanım gibi mahallelerimizde imar ve tapu sorunlarımız vardır. Vatandaşımız bu konuda çözüm beklemektedir. İmar planları üzerinde gerekli çalışmaları yaparak yaşanan mağduriyetleri ortadan kaldıracağız. 


Peki kentsel dönüşüm? 

Kentsel dönüşüm tüm İstanbul'un sorunudur. Biz rant merkezli değil hak merkezli dönüşümü başlatacağız. Ada bazlı dönüşümlerle kentin fiziki ve sosyal dokusunu bozmadan dönüşüm yapacağız. Mevcut komşuluklar korunacak, semt esnafları mağdur edilmeyecek, çok katlı yapılardan kaçınılacak ve hak sahipleri borçlandırılmadan dönüşüm yapılacaktır. Ayrıca ilçemizin henüz tam teşekküllü bir devlet hastanesi yoktur. Bu hususta gerekli girişimleri yaparak ilçemize hastane kazandıracağız. 


Bunlar güzel projeler peki gençler, kadınlar ve engelli vatandaşlar hakkındaki projeleriniz neler? 

Evet, gençlerimiz çok önemli. Gençler bizim geleceğimizin teminatı. Maalesef gençlerimiz sahipsiz bırakılmıştır. Birçok genç kardeşimiz zararlı maddelerin tuzağına düşürülerek ailesinden ve toplumdan koparılarak sokakları ve metruk binaları mesken tutmuşlardır. Biz seçildiğimizde belediye olarak bu soruna el atacağız. Sahipsiz kalan bu gençlerimizi Gençlik Eğitim Merkezlerimizde ahlâki ve manevi eğitimle birlikte psikolojik destek alarak gençlerimizi bu alışkanlıklarından kurtaracağız. Bu eğitimlere paralel olarak meslek edindirme eğitimi de vererek İstihdam Projemizle gençlerimizi işe yerleştireceğiz ve sosyal hayata kazandıracağız. Evlilik Destek Projemizle de huzurlu bir yuva kurmaları için maddi destek vereceğiz. Gençlerin bedenen ve manevi olarak gelişimlerini sağlayacak projelerimiz hayata geçireceğiz. Kadınlara yönelik olarak belediyede hanım meclisi oluşturacağız. Kadınlarla ilgili her sorunu ve projeyi birlikte uygulayacağız. Sağlıklı Yaşam Merkezleri, Ücretsiz Diyetisyen Hizmeti, Sanat ve Meslek Eğitimi, El İşi Göz Nuru Mağazaları, Huzurlu Aile Projelerimizle geliyoruz. 

Engelli kardeşlerimize yönelik olarak, Engelsiz Sultangazi Masası, Engelsiz Kafeler, Engelli İstihdamı, Engelsiz Çarşılar, Sevgi Çarşıları vb. 

projelerimizi hayata geçireceğiz. 

Oyları bölmeyin şeklinde bir propaganda yaplıyor. 


Buna nasıl cevap vermek istersiniz? 

Oyları bölmeyelim diyerek halkı yanıltmak isteyenler var ama bu seçimde halkımız kararını vermiştir. Halkımızın parolası, "Sultangazi'ye Sultangazili bir başkan seçmektir." Son olarak Sultangazi halkına mesajınız nedir? 

Öncelikle dualarını üzerimizden eksik etmesinler. Milli Görüş belediyeciliğinin efsane hizmetlerini halkımızla birlikte Sultangazimize sunmak için yoğun bir çaba içindeyiz. Adil, şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışındayız. 

Kapısı her zaman herkese açık, denetlenebilir ve hesap veren bir belediye yönetimini kuracağız. Bunun için Saadet Partisi'ne desteklerini bekliyoruz. 


Milli Gazete/Dursun Ali Bulut


Geri Dön