19 / 04 / 2024

Hasan Aşık: Prefabrik yapıda denetim olmalı!

 Hasan Aşık: Prefabrik yapıda denetim olmalı!

Asia Prefabrik Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Aşık, " Prefabrik yapılarda her zaman hafif çelik sistem tercih edilmeli. Oysa bir çok konutta çelik kullanılmıyor " dedi...



Asia Prefabrik, geride bıraktığı 7 yılın ardından sektördeki pazar payını artırmaya devam ediyor. Başarının, kalitede sürekliliği yakalamak olduğunu söyleyen Asia Prefabrik Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Aşık, hataları en aza indirmek adına uluslararası standardizasyon çalışmalarını her zaman takip ettiklerini ve uyguladıklarını belirtti. 


Prefabrik yapıların dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de yaygınlaşmaya başladığını söyleyen Aşık, bu yapıların belli standartlar doğrultusunda yapılmasının can ve mal kaybının önlenmesi açısından çok önemli olduğunu belirtti. Prefabrik yapılarda hafif çelik sistemin her zaman tercih edilmesinden yana olduklarını, oysa piyasadaki bir çok konutta çelik kullanılmadığını. bu konuda bir denetim mekanizmasına ihtiyaç duyulduğunu belirten Aşık, "İnşa ettiğimiz prefabrik konutlarda mutlaka hafif çelik standartlarını uyguluyoruz. Ayrıca yalıtım değerlerini 16 densitenin altına asla indirmiyoruz" dedi. 



Rekabetçi fiyatlar 


Müşteri taleplerini karşılamak adma 15 bin metrekarelik yeni tesislerinde üretim yapmaya başladıklarını belirten Aşık, "Yeni yatırımımız ile kapasitemizi yüzde 300 artırarak konteyner, prefabrik ev, çelik ev, çelik depo ve hangar binalarını daha hızlı üretmeye başladık. Uluslararası bir firma olduğumuz için rekabetçi fiyatlarla hizmet sunuyoruz" dedi. Yatırım ve Ar-Ge çalışmalarına önem verdiklerini ifade eden Aşık şunları söyledi; 'Teni üretim tesisi ile birlikte makina parkına da büyük yatırım yaptık. 

2014 yılında da yatırımlara devam edeceğiz. 2015 yılında ise akıllı bina sistemlerini, çelik yapı sistemlerine entegre etmeyi hedefliyoruz." 



Özgü Erçetingöz/Yeni Asır


Geri Dön