24 / 04 / 2024

Hasan Can: Ümraniye İstanbul'un parlayan yıldızı oldu!

Hasan Can: Ümraniye İstanbul'un parlayan yıldızı oldu!

Başkan Hasan Can ve ekibinin 2004’de göreve gelmesiyle birlikte hızlı bir değişim sürecine giren Ümraniye, aradan geçen 10 yılda modern ve çağdaş bir görünüme kavuştu ticaret ve finans merkezine dönüştü...



Başkan Hasan Can ve ekibinin 2004’de göreve gelmesiyle birlikte hızlı bir değişim sürecine giren Ümraniye, aradan geçen 10 yılda modern ve çağdaş bir görünüme kavuştu ticaret ve finans merkezine dönüştü.


Ümraniye Belediyesi, bir yandan yürüttüğü klasik belediyecilik hizmetleriyle halkı hak ettiği hizmetlere kavuştururken, eski gecekondu semti Ümraniye hayata geçirilen rekor sayıda projeyle İstanbul’un yeni cazibe merkezi haline geldi. Değişen vizyonu ve gelişen sosyo-kültürel yapısıyla Ümraniye dönüşüm devriminde yol almaya devam ediyor.  Ümraniye’de klasik belediyecilik hizmetlerinde onlarca yılda yapılamayan hizmetler 10 yıla sığdırıldı. Ümraniye’nin modern görünümü pekiştirildi. İş merkezleri buraya taşınmaya devam etti, bankalar ardı ardına yeni şubeler açtı. Nikâh Sarayı, Aş Evi, Kültür Merkezleri, Bilgi Evleri, Sağlık Ocakları, Okullar, muhtarlık binaları, Asfalt Fabrikası gibi 200’ün üzerinde kalıcı eser kazandıran Ümraniye Belediyesi, verdiği ruhsat ve inşaat alanı rakamlarıyla Türkiye rekoru kırdı.


İNŞAAT RUHSATINDA REKOR 


Ümraniye Belediyesi, 10 yılda imar alanında büyük atılımlar gerçekleştirdi. Bu süre zarfında nazım imar planları ivedilikle çıkarıldı. Bu gelişmeler büyük inşaat şirketlerinin dikkatini çekti ve hepsi birer ikişer burada büyük çaplı projelere başladı. Belediye 2004’ten itibaren 12 bin 185 ruhsat, 24 milyon 625 bin 203 m2 inşaat alanı izni verdi. 


ARTIK  BİR MEYDANI VAR 


Ümraniye Meydan projesi kısa sürede tamamlanarak hayata geçirildi. Eski İGDAŞ binası ve Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu deplase edilerek açılan meydanı düzenleme ve ağaçlandırma çalışmalarına ayrı bir önem verildi. Ortaya şık bir kent meydanı çıktı. Yıkılan 25 derslikli okul başka bir yerde 40 derslikli, spor salonu olan modern bir okul olarak inşa edildi. 


ÜMRANİYE YEMYEŞİL 


Prestij caddeleri, modern sokak ve kaldırımları, tamamı asfalt yollarıyla Ümraniye göz dolduruyor. 10 yılda 230’un üzerinde park yapılarak ilçedeki park sayısı 350’ye çıkarıldı. Ayrıca 365 bin metrekarelik alanda sosyal donatılara sahip mesire alanı Ümraniye’ye kazandırıldı.


DEV NİKÂH SARAYI’NA KAVUŞTU 


Ümraniye Anadolu yakasının en büyük nikâh saraylarından birine kavuştu. 9746 m² kapalı mekâna sahip Nikah Sarayı’nda nikâh salonu, kokteyl salonu, iki takı salonu ve kapalı otopark ve nikâhla ilgili alışverişlerin yapılabileceği mekânlar ve kültür merkezi yer alıyor. 


AŞEVİ VE SOSYAL MARKET 


Halil İbrahim Sofrası Aşevi’nde pişen yemeklerle muhtaç vatandaşın yüzünü güldüren Belediye, her gün 700 kişilik yemeği yoksul ve kimsesizlerin kapısına kadar götürüyor. Belediye, ayrıca ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlara ücretsiz hizmet veren “Sosyal Market” açtı. 


BELEDİYE BİNASINDA OSMANLI ESİNTİSİ 


Ümraniye Belediyesi Hizmet Binası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleşen açılışla hizmet vermeye başladı. 3 bloktan oluşan, Osmanlı mimarisinden esintiler taşıyan hizmet binasında vatandaşla yoğun ilişki içinde olan müdürlükler, binanın giriş katlarında hizmet vermeye başladı. 


SORUNLARI ÇÖZEN MERKEZLER


Ümraniye Belediyesi, Çağrı Merkezi ile Çözüm Merkezleri’ni hizmete sundu. Bu ofislere gelemeyen vatandaşlar 444 9 822 no’lu Belediye Hattı’nı Ümraniye’deki 15 kulübeden ücretsiz arayabiliyor. Ofislerde bulunan videophone vasıtasıyla her üç irtibat ofisine gelen vatandaşlar eğer o an makamında ve online ise Belediye Başkanı Hasan Can’la da görüntülü konuşma yapabiliyor.


TANTAVİ SOSYAL TESİSLERİ 


Başkan Can’ın 10 yıllık hizmet süresinde ilçeye kazandırdığı kalıcı eserlerden biri de Tantavi Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Tantavi Sosyal Tesisleri oldu. 1.000m2 alanda iki katlı olarak inşa edilen sosyal tesisin üst katında 220m2 açık teras ile seyirlik alan Ümraniyelilerin hizmetine açıldı. 


HANIMELİ ÇARŞISI’NA İLGİ 


Belediye, eşi olmayan, çocuklarına hem analık hem babalık yapan veya eşi çalışamayacak durumda olduğu için geçim mücadelesini sırtlanan kadınların kendi ürettikleri el emeği ürünleri satışa sunabilecekleri Hanımeli Çarşısı’nı hizmete açtı. Her biri farklı renkteki 18 şirin dükkanda kadınlar 10’ar günlük periyotlarla ürünlerini satabiliyor. 


10 YILDA 18 KÜLTÜR MERKEZİ  


Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, göreve geldiğinde Ümraniye’de tek bir kültür merkezi yoktu. İlk olarak Dudullu Necip Fazıl Kültür Merkezi 2005’te açıldı. Belediye, sürdürdüğü çalışmalarla kültür merkezi sayısını 18’e çıkardı.Bu merkezlerde sinemadan konsere yüzlerce etkinlik düzenleniyor. İlçeye kazandırılan önemli eserlerden biri de Sanatkarlar Çarşısı. 



Akşam Gazetesi 


Geri Dön