26 / 04 / 2024

Hasan Engin: Geleceğe yön verecek projeleri destekliyoruz!

Hasan Engin: Geleceğe yön verecek projeleri destekliyoruz!

Başkan Engin geleceğe yön verecek projelere destek veriyoruz açıklamasını yaparken, projeleri sırasıyla söyledi; Çukurova Bölgesel Havalimanı, Antalya Sahil yolu Projesi, Çevre düzeni ve İmar planlarının gerekliliğini ve ihtisas organize sanayi.



Geleceğe yön verecek projelere destek veriyoruz diyen Başkan Engin: "Çukurova Bölgesel Havalimanı, Antalya Sahil yolu Projesi, Çevre düzeni ve İmar planlarının gerekliliğini ve ihtisas organize sanayi gibi alanlarına desteklerimizi sürdürüyoruz. " dedi. 


Tarım ve Turizm'de Marka Bir Kent Hayal Ediyorum 


Başkanı Hasan Engin, Mersin, Mesiad ve Yatırımları anlatıyor; Turizmde ve tarımda bir marka kent hayal ettiğini ifade eden, Haşan Engin:" Alata tesislerini, tohum ve fide üretiminde canlandırarak, Ziraat ve Tarım fakültelerine dönüştürülmesi gerekmektedir. Mersin üretim yapılabilecek özel bir konuma sahip. İmar planları çözülmüş, daha sosyal ve yaşanılabilir bir kent hayal ediyorum. 


MESIAD'ın 1991 yılında kurulduğunu 26 yıllık güçlü bir kurum olduğunu söyleyen Haşan Engin:" MESİAD, Mersin adına ilk sayılabilecek projelere imzasını atmıştır. Bunlardan bazıları; Mersin Üniversitesi, Tarsus Mersin Organize Sanayi Bölgesi, Tarsus Kazanlı Turizm Bölgesi, Karboğazı Kayak projelerine fikir öncülüğü etmiştir. MESİAD Mersin'in en güçlü STK'sıdır. Bir çok alanda bulunan üyeleriyle birlikte, üretim ve istihdam yaratmaktadır. 6 yıldır üyesi olduğum, MESİAD'da 2 dönemdir Yönetim Kurulu Üyeliği ve şuanda da Başkanvekilliği yapıyorum"dedi. 


Geleceğe yön verecek projeler 


Geleceğe yön verecek projelere destek veriyoruz diyen Başkan Engin:" Çukurova Bölgesel Havalimanı, Antalya Sahil yolu Projesi, Çevre düzeni ve İmar planlarının gerekliliğini ve ihtisas organize sanayi gibi alanlarına desteklerimizi sürdürüyoruz. Yatırımlar tamamlandığında bu projelerde Mersin Tarım, Turizm ve Yatırımları alanında çağ atlatayacaktır"dedi. Mersin'in Lokomotif inşaat sektördürü diyen, Engin:"Mersin'in soluk alması için imar planlarının bir an önce bakanlıkça onaylanması gerekiyor. Kentimiz için kentsel dönüşüm projelerinin ada bazında hatta semt bazında bir an önce uygulanmaya başlnaması gerekmektedir. Böylece modern ve güvenilir konutlarla çok daha sağlıklı bir şehir hatta daha da ileri giderek uydu kent projelerine öncülük etmeliyiz."dedi. 


İtici güce ihtiyaç var 


Mersin'in sesi olan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nm daha aktif olması gerektiğini ifade eden Haşan Engin:' Hükümet ve İktidarla birlikte mersinin ihtiyaç duyduğu proektejelerde öncülük etmesi gerekmel dir. Marka kent diyoruz, Mersinin marka olacak projelere ihtiyacı var. Turizmde ve tarımda büyük projelerin gerçekleşmesi gerekiyor. Bir itici güç olarak bu projelere destek olmak gerekiyor. Bir Cesur Yüreğin bunları gerçekleştirebileceğine inancım tam"diye konuştu. 


Temelinde güven var 


Mersin'in ihtiyacı olan hazır betonu karşılamak adına kurduğumuz Nehir Beton:" Mersin'in bir çok projesinde özelliklede yüksek yapılara hizmet vermiştir. Mersin'de kendini kanıtlamış ilk 2 firma arasında yer alıyoruz. Hizmet zaman ve kalite açısından, Mersin inşaat sektörünün hizmetindeyiz. 3 tesisimizle 7/24 hizmet veriyoruz. Nehir Beton'la Mersin'de sağlam temellere imza atıyoruz.


2017'den umutluyuz 


Ülkemiz adına barış, huzur, adaletin ve demokrasinin hakim kılındığı bir yıl olmasını diliyorum, diyen Haşan Engin:" Yatırımların artması, devlet teşvikleriyle özel yatırımların birleşmesi, ülkemizi 

daha da kalkındıracağına inanıyoruz. Ülke olarak daha da çok netlenmeliyiz, dil, din, ırk ve inaç ayrımı yapmadan, kimseyi ötekileştirmeden Dik durup, birbirimizi daha çok sevmeliyiz"dedi.



Milliyet Mersin 


Geri Dön