24 / 04 / 2024

Hasan Kalyoncu kimdir?

Hasan Kalyoncu kimdir?

1974 yılında Kalyon İnşaat'ı kuran ortak dört kardeşten biri olan Hasan Kalyoncu kimdir? Hasan Kalyoncu'nun hayatına dair merak ettikleriniz ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile ilgili detaylar haberimizde...



Hasan Kalyoncu kimdir? 

Hasan Kalyoncu, 1949 Trabzon Çaykara doğumlu. 59 yaşında hayata veda eden Hasan Kalyoncu, ilk, orta ve lise öğrenimini Trabzon'da tamamladı. Erzurum Üniversitesinden makine mühendisi olarak mezun oldu.


Hasan Kalyoncu, üniversiteyi bitirdikten sonra babası Mehmet Kalyoncu'nun askerliğini yaptığı Bitlis Tatvan'a yerleşti.


Kalyoncu, Tatvan'da birçok inşaat yapımına imza attarak, burada elde ettiği referanslarıyla Gaziantep'in İslahiye ilçesinde bir okul inşaatının ihalesini aldı. Böylece Hasan Kalyoncu 1973 yılında Gaziantep'e adım atmış oldu.


Evli ve 4 çocuk babası olan Hasan Kalyoncu, kardeşleriyle birlikte 1974 yılında Kalyon İnşaat'ı kurdu.


Hasan Kalyoncu, İstanbul'daki işyerinde çalışma bürosunda temelini atmak istediği üniversite projesi üzerine İstanbul Valisi Muammer Güler ile birlikte otururken, geçirdiği kalp krizi sonucu 59 yaşında vefat etti.


Hasan Kalyoncu Üniversitesi

Gaziantep Eğitim ve Hizmet Vakfı tarafından, 2008 yılında Gazikent Üniversitesi adıyla kuruldu. Üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu’nun ağabeyi merhum Hasan Kalyoncu’nun girişimleriyle kurulan üniversite, 2009-2010 eğitim-öğretim yılında faaliyetlerine başladı. Nisan 2012’de adı, kurucusuna ithafen Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak değiştirildi.  


2012-2013 eğitim-öğretim yılı itibariyle Hukuk, Eğitim, Mühendislik, Güzel Sanatlar ve Mimarlık, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler olmak üzere 5 fakültesi, Sağlık Bilimleri ve Yabancı Diller olmak üzere de 2 yüksek okulu bulunuyor. Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri enstitülerinde de yüksek lisans eğitimi veren üniversitenin 1360 lisans, 3 bin 427 lisansüstü olmak üzere toplam 4 bin 787 öğrenci öğrenim görüyor.




Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne öğretim üyeleri alınacak!
Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mimarlık fakültesine öğretim üyesi alacak!
Oktay Ekinci: Kalyoncu Kışlası yok edilemez!



Geri Dön