19 / 04 / 2024

Hasan Karabağ: Gecekondunuzu satmayın!

Hasan Karabağ: Gecekondunuzu satmayın!

İZMİR Bayraklı'da vatandaşlarla müteahhitleri kentsel dönüşümde ortak bir zeminde uzlaştırma adına imar planlarında revizyon çalışması başlatıldı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, kaçak yapılaşmanın yoğun olduğunu vurguladı...



İZMİR'de gecekondulaşmanın yoğun olduğu Bayraklar'da vatandaşlarla müteahhitleri kentsel dönüşümde ortak bir zeminde uzlaştırma adına imar planlarında revizyon çalışması başlatıldı. Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ilçede özel likle çok katlı kaçak yapı laşrnanuı yoğun olduğunu behrterek. "Belediyelerin yapmaya çalıştığı kentsel dönüşüm uzlaşmasında sıkıntı yaşanıyor. Vatandaş, 'Oğlum, kızım var bunlara birer daire verin, imar planlarını biraz daha iyileştiriri. Ben de müteahhitle anlaşayım' diyor. Halkımızın ne istediğini biliyoruz. Bu kapsamda imar plan revizyon çalışması yürütüyoruz. 


Küçük parselleri birleştirip çok olmamak kaydıyla yoğunluk artışı vereceğiz. Müteahhit ve vatandaşların kolayca kat karşılığında anlaşabileceği bir imar dönüşümü çalışmasını sürdüm yoruz. Yamanlar, Onur. Gumuş pala. Emek. Çay. Adalet. Manav kuyu Mahallen ile ilgili bu proje devam ediyor. Bu, bugünden yarına olacak bir çalışma değil. 


İmar planlarının kabul edilme sinin ardından vatandaşlarla müteahhitlerin anlaştığı süreci bitlikte izleyeceğiz" dedi. 

Kimse endişe etmesin Vatandaşlara, "gecekondularınızı satmayın" diye seslenen Başkan Karabağ, şunlar ı söyledi: "Iırıaı planlanın değiştirelim. 


Bunun için kendi meclisimizi ve Büyükşehir Belediyemizi ıkııa edelim. Ulaşım planını da düşünüyoıuz Halkımız endişe etmesin. Vatandaşın gönlündeki dönüşüm olmadığı sürece kentsel dönüşümün olacağına inanmıyorum. Zorlamayla bu işler olmaz. 6306 sayılı bir yasa var. Bu yasada dayatmalar vaı. Bu şekilde sonuç alınması mümkün değil."


Hürriyet Ege 


Geri Dön