17 / 04 / 2024

Hasan Karcı: Mobilyadaki KDV yüzde 8'den 5'e düşürülmeli

Hasan Karcı: Mobilyadaki KDV yüzde 8'den 5'e düşürülmeli

MASKO Mobilya Kenti Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karcı, yüzde 8'e düşürülen KDV indiriminin yüzde 5'e çekilmesi ve indirimin 3 aylık değil sınırsız olması gerektiğini savundu



Mobilya sektöründe uygulanan yüzde 8'lik KDV indiriminin sona ermesine 2 aydan daha az bir zaman kaldığını belirten Karcı, MASKO'da da KDV indirimi ile birlikte kısa süre içinde bir hareketlenme yaşandığını, son bir ayda satışta artış yaşandığını kaydetti.

Karcı, şunları kaydetti:"Tedbirlerin uzun vadede olması gerekiyor. Mobilya alımı anlık bir alışveriş olmadığı için sipariş ile teslim süreci 3 ay bazen de evlilik planı gibi özel durumlarda 6 aylık sürelere uzayabiliyor. Buradaki geçici uygulama, süre bitiminde mobilyacı ile müşteriyi karşı karşıya getirecektir.

Uygulama sürekli olmalı ve hatta bizim talebimiz üç aylık dönem için uygulanan yüzde 8;lik indirimin sürekli yüzde 5 olması yönündedir. Günümüzde maliyet ve satışlar arasında kar ne yazık ki artık kalmadı. Kar sağlamak için KDV indiriminin yüzde 5 olması ve bu sürenin de 3 ay ile değil de, sınırsız hale getirilmesi gerekiyor. Bu hamle hem mobilyacıyı rahatlatacak, hem de kayıt dışılığı azaltarak devletin toplayacağı KDV gelirlerini önemli ölçüde artıracaktır."


Geri Dön