17 / 04 / 2024

Hasan Karcı: Perakende mobilyayı biz ihraç ediyoruz

Hasan Karcı: Perakende mobilyayı biz ihraç ediyoruz

MASKO Mobilya Kenti Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karcı, yeni evlenenlerin mobilyadaki renk tercihleri açıkladı



Bahar ve yaz aylarının yaklaşmasıyla bir taraftan artan evlilikler, diğer taraftan da evlerini yenilemeye başlayanların sayısı artıyor. Yeni dairelerin alınması ya da kiralanmasıyla başlayan süreç, mobilya seçimleriyle devam ediyor. MASKO Mobilya Kenti Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karcı, yeni evlenenlerin mobilya seçimlerini paylaştı. Karcı, "Evlenecekler genellikle, yatak odasında rahat bir yatağın dışında akıllı gardrop ve eşya saklama üniteleri gibi akıllı çözümlerden faydalanmak istiyorlar. Yatak odası mobilyaları seçimi için düz ve açık renk tonları tercih ediyorlar. Bu tarz mobilyaların modası çabuk geçmiyor ve her türlü aksesuarla kombine edilebiliyor. Biz yatak odalarında okuma lambalarının olmasına önem veriyoruz. Oturma odasında rahat koltuklar seçiyorlar. Kılıfların üstü kirlenir veya lekelenirse makinede yıkanabilmesi için çıkartılabilir ve yıkanabilir olmasına da son derece önem gösteriyorlar. Mutfak dolaplarında beyaz rengi tercih ediyorlar. Bu renk tercihi, sadeliğin yanı sıra aydınlık ve geniş bir görüntü sağlanmasına yardımcı oluyor. Mutfağın büyüklüğüne göre açılıp kapanır bir yemek masası veya iç içe geçen türden sandalyeler tercih edebiliyorlar" dedi.
 
 MASKO'da yatak ve yemek odalarının 1.500 ile 15.000 arasında değiştiğini belirten Karcı, "Dünyanın en büyük mobilya kenti olan MASKO, evini yenilemek ya da evine yenilik katmak isteyen herkese açık aslında. Biz Türkiye'nin perakende bazda mobilya ihracatının en aktif olduğu noktayız. MASKO Mobilya Kenti oturma, yemek, yatak odaları ile bebe ve genç odası, mutfak, ofis, bahçe, modüler mobilya, kumaş, perde, sandalye, proje ve tasarım, aksesuar, dekorasyon gibi zengin bir ürün skalasına sahiptir. 778 işyeri kapasitesi ve 550'yi aşkın firma vardır. Dolayısıyla MASKO'ya sadece x gelir düzeyindeki ya da yeni evliler geliyor diyemem. Tüm gelir gruplarındaki insanlar da MASKO'dan alışveriş yapabiliyorlar, ürün çeşitliliğimiz olduğu gibi ekonomik anlamda da her keseye uygun mobilya seçeneklerimiz bulunuyor" açıklamasında bulundu.
 
"Türkiye'nin perakende bazda mobilya ihracat noktasıyız"
MASKO'nun Türkiye'nin perakende bazda mobilya ihracatının en aktif  yer olduğunu ifade eden Karcı, "Dönem dönem bizim de kampanyalarımız oluyor. Örneğin bayramlarda hediye kazanma fırsatlarından bahar kampanyalarına, anneler ve babalar gününden benzer özel günler için düzenlediğimiz kampanyalara kadar."  Karcı, tercih edilen ürünlerin ise sezonsal olarak değiştiğine dikkat çekerek, "Şu ürün ya da bu ürün çok satıyor diye bir genelleme yapamam. Çünkü MASKO'da evin ihtiyacı olan her çeşit ürünü bulmak mümkün. Bu nedenle sezonsal olarak ürünlerin satışlarında da farklılık oluyor. Örneğin evlilik sezonunda yemek, oturma ve yatak odaları satışlarında artış oluyor" dedi. 


Geri Dön