19 / 04 / 2024

Hasan Özyer Londra’dan ev aldı!

Hasan Özyer Londra’dan ev aldı!

AKP’li vekil Hasan Özyer, gayrimenkul işini hem Türkiye hem Londra’da hızlı bir şekilde yapmaya başladı. İşlerini büyüyen Özyer, çocuklarının üniversite eğitimini de Londra’da yapması için lüks sitede ev satın aldı.





Milletvekili sayısı 2’ye düşen AKP, listedeki isimler nedeniyle sıkıntılı bir sürece girdi. 7 Haziran’da listede olmayan eski il başkanı Nihat Öztürk, 2’ncisıradan aday gösterildi. 1’inci sıradan aday gösterilen isimse Hasan Özyer. İki isimle ilgili iddialar tartışılmaya devam ediyor.


‘KİLOLUYUM’ DEMİŞTİ: Öztürk, Marmaris’te devlet hastanesi başta olmak üzere birçok kurumun bilgisayar işlerini kendi şirketi üzerinden yaptı. Ancak Öztürk’ün ‘kiloluyum’ diye askerliğini yapmaması AKP’ye büyük darbe vurdu. Bir darbenin de diğer Muğla milletvekili adayından gelebileceği il teşkilatında konuşuluyor.


4 YIL ÖNCE ŞİRKET KURDU: 7 Haziran’da Muğla birinci sıradan milletvekili seçilen Hasan Özyer, 1 Kasım seçimlerinde yine liste başı oldu. Geçmişte AKP’den istifa etmesine rağmen partiye geri dönüşü bazı AKP’lileri rahatsız etti. İşadamı olan AKP’li Hasan Özyer’in, 2011 yılında İngiltere’ye yerleştiği anlaşıldı. Hatta Özyer, AKP’nin 10. kuruluş yıl dönümüne denk gelen 14 Ağustos 2011’de Ellyhan isminde şirket kurdu.


LÜKS SİTEDE OTURUYOR: AKP’li vekil Hasan Özyer, gayrimenkul işini hem Türkiye hem Londra’da hızlı bir şekilde yapmaya başladı. İşlerini büyüyen Özyer, çocuklarının üniversite eğitimini de Londra’da yapması için lüks sitede ev satın aldı. Chelsea bölgesinde nehir kenarında bulunan Bridge Wharf ismindeki lüks sitede oturuyor.


VATANDAŞLIĞA 1 YIL KALDI: Türkiye ile İngiltere arasında yapılan  Ankara  anlaşmasına göre oturum izni alan ve 4 yıl şartını dolduran kişilere İngiliz vatandaşlığı yolu açılıyor. Hasan Özyer, bir yıl sonra vatandaşlığa geçebilecek.


İNGİLİZ VATANDAŞI DEĞİLİM: Konuyla ilgili ulaştığımız ve iddialarla ilgili sorular yönelttiğimiz AKP Muğla Milletvekili Hasan Özyer, İngiliz vatandaşı olmadığını söyledi. Özyer, önümüzdeki yıl hak elde edeceği vatandaşlık için bu aşamada başvurusu bulunmadığını kaydetti.


Sözcü


Geri Dön