19 / 03 / 2024

Hasan Rahvalı, Mimarlar Odası'nı eleştirdi!

Hasan Rahvalı, Mimarlar Odası'nı eleştirdi!

Ağaoğlu’nun CEO’su mimarları terörist olarak niteledi, oda başkanı da iktidar gücünden yararlananların savcıları infaz memuru gibi göreve çağırdığını söyledi.



Ağaoğlu Şirketler Grubu Üst Yöneticisi (CEO) ve Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) İcra Kurulu Üyesi Hasan Rahvalı, bugüne kadar kamu yararı gözetip birçok inşaat projesini yargıya taşıyan ve yürütmesinin durdurulmasını sağlayan Mimarlar Odası’nı terörist diye niteledi ve paralel yapının üzerine gidildiği gibi Mimarlar Odası’na da operasyon yapılmasını istedi.


Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu da kendini hükümet gücünde gören şirketlerin toplumsal muhalefeti tehdit olarak gördüğünü belirterek, “Söz konusu açıklamalara göre hukuki adım atarız. Kimse meslek gruplarını kamu yararını savunuyor diye tehdit edemez” ifadesini kullandı.


Savcılara çağrı


KONUTDER’in basın toplantısında konuşan Rahvalı, 10 Ekim günü 100’ü aşkın kişinin hayatını kaybettiği  Ankara  Katliamını kınamak için internet sitesine ‘İsyandayız’ yazısını koyan Mimarlar Odası’nı eleştirerek “Terörist deyince ille de eli silahlı olması gerekmiyor. 10 Ekim günü milli maçımız vardı. Onun zaferini lezzettini yaşayamadık. Birçok vatandaşımız hayatını kaybetti. Ama o günden bugüne kaç tane de şehit verdik. Sitede o şehitlerden bahsetmiyor. Siz kimden yanasınız? Paralel yapıların üzerine gidildiği kadar Mimarlar Odası’na da bir operasyon yapılması lazım. Buradan savcılara suç duyrusundan bulunmak istiyorum. Mimarlar Odası devletin ne kadar stratejik, planlı, şehir planı varsa karşı. Ya sen meslek örgütü müsün, terörist misin siyasetçi misin nesin?” dedi.


Cumhuriyet


Geri Dön