16 / 04 / 2024

Hasan Sopacı kimdir?

Hasan Sopacı kimdir?

Çankırı Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı kimdir? Hasan Sopacı, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Hasan Sopacı, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Hasan Sopacı...



Hasan Sopacı kimdir?

Hasan Sopacı, 12.10.1964 Çerkeş doğumlu evli ve iki çocuk babasıdır.  Ankara  Üniversitesi Veteriner Fakültesi mezunudur. Sopacı, 1990 yılında Çankırı ilindeki “ilk” veteriner kliniğini açtı. 


1993-2011 yılları arasında Çerkeş Belediyesi Veterinerliği görevini yürüttü.  1997 yılında, kardeşi Sadık Sopacı ile beraber aile şirketi olan “Hasanpaşa Gıda Hayvancılık Turizm Veterinerlik Hizmetleri San. Tic. Ltd. Şti.ni, kurdu. Bu şirket hayvan hastalıkları üzerine Çankırı ilindeki “ilk” polikliniği açtı. Şirket aynı zamanda “Hasanpaşa” markalı et, et ürünleri ile hayvan yemleri üretim ve pazarlamasını yapmaktadır. 


2007 yılında, kardeşi Sadık Sopacı ile beraber ikinci aile şirketini kurdu. “Hasanpaşa Hayvancılık Turizm İnşaat Gıda Ltd. Şti.” adıyla faaliyete başlayan bu şirket, uzun süren araştırma ve tetkikler sonucunda, Çankırı bölgesine model olabilecek örnek, modern bir çiftliği Çerkeş’te inşa etti. 


1100 başlık kapasitedeki bu büyük baş hayvan çiftliğinin çalışma ve işleyiş modeli, hem Çankırı bölgesindeki ve hem de Polatlı, Aksaray ve Kırşehir bölgelerindeki çiftlikler tarafından incelendi ve model alınarak uygulandı. Çomak Çiftliği, Osman Seçer Çiftliği ve açılışını Sayın Tarım Bakanımız Mehdi Eker’in yaptığı Arpaç Çiftliği bunlardan bazılarıdır. Bu bağlamda, Rusya’da faaliyet gösteren Çalkan Şirketler Grubunun Tataristan’ın Penza şehrindeki çiftlik yatırımlarında ve Filiz Grubun Çerkeş’teki çiftlik yatırımlarında  danışmanlık hizmeti verildi. 


2011 yılında, dönemin Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Sayın Mustafa Demir ile beraber Macaristan’ın Budapeşte şehrinde “Bigbika KFT” şirketini kurdu. Bu şirket et ithalatı alanında faaliyet göstermektedir. 


Hasan Sopacı’nın Sosyal Projeleri 

1992 yılında 100 arkadaşıyla beraber “S.S. Çerkeş ve Çevre Köyleri Tarımsal Kooperatifi”ni kurarak Kurucu Başkan oldu. Daha önce Çerkeş bölgesinde hiç olmayan Simental ırkı Almanya’dan ithal edildi. 100 çiftçimize destek olunarak modern ahıra sahip olmaları sağlandı ve her birine 2’şer tane olmak üzere 200 adet Simental büyük baş havyan dağıtıldı. Bu proje bölgemizde o zamana kadar yapılmış hayvan ırkı verimliliği artırmaya yönelik “ilk” projeydi ve başarıyla hayata geçti. 


2007 yılında hayvan ırkı verimliliğini artırmaya yönelik ikinci büyük projeyi hayata geçirdi. “HAVEP (Hayvansal Verimlik Projesi)” adındaki bu proje, suni tohumlama yöntemiyle Çerkeş ve bölgesindeki büyük baş hayvan ırkının verimliliğini artırmayı hedefliyordu. Bu projenin Çerkeş ve çevresine olumlu etkilerini dikkate alan Avrupa Birliği, “ilk” kez Türkiye’de suni tohumlama alanında bir projeye destek olma kararı verdi. Aile şirketi “Hasanpaşa Gıda Hayvancılık Turizm Veterinerlik Hizmetleri San. Tic. Ltd.Şti.” tarafından hayata geçirilen bu proje kapsamında, Çerkeş ve bölgesinde 5000 büyük baş hayvan suni olarak tohumlandı. Proje 1 yıl içinde tamamlandı ve ülkemizin hayvan ırkı gelişimine katkıda bulunuldu. 


2008-2010 yılları arasında “Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği”ne danışmanlık yaptı. “Çankırı Damızlık Birliği”nin kuruluşuna destek oldu ve halen danışmanlığını yapmaktadır. 


2011 yılında “Çankırı İli ve Merkez İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği”ni kurdu ve Kurucu Başkan oldu. 


Hasan Sopacı’nın Hobileri Kitap Okumak Seyahat Etmektir.



Hüseyin Filiz: Çerkeş yolunu Ağustos'a yetiştirmek istiyoruz!





Geri Dön