19 / 04 / 2024

Hasan Subaşı Kepezaltı'ndaki gecekondu sorununa dikkat çekti!

Hasan Subaşı Kepezaltı'ndaki gecekondu sorununa dikkat çekti!

Antalya Bağımsız Milletvekili adayı Hasan Subaşı, Kepezaltı Mahallesi'nde kahvehane toplantısına katıldı. Subaşı,Bütünşehir Yasası ile mahalle statüsüne giren köylerle, belde ve ilçelere hizmetin zorlaştığını belirtti.




Antalya Bağımsız Milletvekili adayı Hasan Subaşı, Kepezaltı Mahallesi'nde kahvehane toplantısına katıldı. Bütünşehir Yasası ile mahalle statüsüne giren köylerle, belde ve ilçelere hizmetin zorlaştığını söyleyen Subaşı, "Yeni Yasa ile Büyükşehir'in işi zorlaştı. Ulaşım ve altyapı hizmetlerinin tek elde toplanması güzel, ama 10 ilçeye bedel Alanya'ya 135 kilometre uzaklıktaki Büyükşehir'in hizmet götürmesi o denli zor. 640 kilometre uzunluğunda sahil şeridimiz olduğunu düşünürsek, Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet anlamında sıkıntısı kendiliğinden ortaya çıkar. Bu yasa ile yerel yönetimlerin işi zor" diye konuştu.

 

Kararı halk vermeli 

Kepezaltı ve Santral Mahallelerindeki gecekondu sorununa dikkati çeken Subaşı, belediye başkanlığı döneminde bu amaçla mahallenin üzerine oturduğu Vakıf arazilerini mahalle halkının da maddi katkısı ile kamulaştırdıklarını hatırlatarak şunları söyledi: "Bu iki mahallede ne yapılacaksa bunun kararını mahalle halkı kendi vermeli. Bölgenin afet bölgesi ilan edilerek kentsel dönüşüme tabi tutulmak istenmesi çok da demokratik görünmüyor. Ayrıca Kentsel Dönüşüm Yasası uygulanmaktan çok uzak. Kaynakları tükendi. Bu önemli sorunun karşılıklı çözüme kavuşturulması için elimden geleni yapmaya hazırım" dedi.



Milliyet Akdeniz




Geri Dön