28 / 03 / 2024

Hasan Tahsin Usta: Gaziosmanpaşa'nın master planı bitmek üzere!

Hasan Tahsin Usta: Gaziosmanpaşa'nın master planı bitmek üzere!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'nın, ilçede bulunan mühendisler, mimarlar ve şehir plancıları ile gerçekleştirdiği istişare toplantısında kentsel dönüşüm çalışmaları masaya yatırıldı. Gaziosmanpaşa'nın master planı bitmek üzere...



Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'nın, ilçede bulunan mühendisler, mimarlar ve şehir plancıları ile gerçekleştirdiği istişare toplantısında kentsel dönüşüm çalışmaları masaya yatırıldı. 


Gaziosmanpaşa'yı ilçe halkıyla birlikte yönettiklerini belirten Hasan Tahsin Usta, "İlçemiz 1173 hektarlık alana kurulu durumda. Bununla birlikte yapı stoğu yoğunluğu bakımından İstanbul'un ikinci en büyük ilçesi. Kentsel Dönüşüm çalışmaları 2-3 yıl önce başladı, ilçemizin yüzde 40'ı kentsel dönüşüm kapsamına alındı" dedi. Kentsel Dönüşüm çalışmalarında çeşitli zorluklarla karşılaştıklarını kaydeden Usta, buna karşın yoğun bir şekilde hazırlıklarını sürdürdüklerini belirterek; "'Master Plan' çalışmamız çok yakında bitecek. 'Master Plan' çalışmamız daha önce başlatılan planlama çalışmaları ile uyumlu bir şekilde devam ediyor. Bir yandan da vatandaşlarımızla uzlaşma görüşmelerimiz sürüyor" diye konuştu. 


Yeni Akit


Geri Dön