20 / 04 / 2024

Hasan Tahsin Usta: Halkın duasını alarak kentsel dönüşüm yapacağız!

Hasan Tahsin Usta: Halkın duasını alarak kentsel dönüşüm yapacağız!

Gerçekleştirilen toplantıya Başkan Hasan Tahsin Usta, Başkan Yardımcısı Ahmet Bülbül ve ilgili birim müdürlerinin yanı sıra Pazariçi ve Yıldıztabya mahallelerinde ikamet eden çok sayıda vatandaş katıldı.




Gaziosmanpaşa Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Başkan Hasan Tahsin Usta, Başkan Yardımcısı Ahmet Bülbül ve ilgili birim müdürlerinin yanı sıra Pazariçi ve Yıldıztabya mahallelerinde ikamet eden çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış konuşmasının ardından çok sayıda vatandaşın sorunlarını dinleyen ve tek tek not alan Başkan Usta, Kentsel Dönüşüm çalışmaları hakkında özetle şunları söyledi:


“Biz halkımızın daha güzel ortamlarda yaşaması, daha güvenilir bir yaşam ortamına kavuşabilmeleri, daha konforlu bir yaşam sürebilmeleri için sorunların olmadığı yeni bir şehre kavuşması amacıyla mücadele ediyor. Kuşkusuz bu bir anda olabilecek bir şey değil. Sizin tespitleriniz, sizin kanaatleriniz bizim için çok önemli. Biz bunu halkımız için yapıyoruz. Belediye olarak, sadece organizasyon ve otokontrolü sağlıyoruz. Devlet adına, sizler adına, yatırımcılar adına güven oluşturacak bir fonksiyonu üstlenmiş durumundayız. Kentsel Dönüşüm sürecinin en iyi şekilde yönetilmesi için çaba sarf ediyoruz. Sizlerin istemediği bir şey varsa bu çalışmayı orada bırakırız.


İstanbul’un merkezi noktasında olmasına rağmen Gaziosmanpaşa tam olarak şehrin içinde algılanmıyor.  Hatta çocuklarımız üniversiteye gittiğinde ben Gaziosmanpaşa’da oturuyorum diyemiyor. Arkadaşlarını alıp Gaziosmanpaşa’ya getiremiyor çünkü Gaziosmanpaşa’da birlikte vakit geçirebilecekleri sosyal ve kültürel anlamda mekanlar oluşturmamışız. Gaziosmanpaşa’daki arazileri çok cömertçe kullanmışız. Siyasilerin, yerel yönetimlerin, müteahhitlerin, toprak sahiplerinin herkesin bunda payı var. Çok para kazanmak için arsalarımızı en uç noktasına kadar kullanmışız. Gaziosmanpaşa, özellikle de Pazariçi ve Yıldıztabya çok yoğun yapılaşmış. Mahallerimizin bugün geldiği nokta bu durumu bize çok acı bir şekilde gösteriyor. Yani otopark yapacaksın yer bulamıyorsun, yol yapacaksın alan bulamıyorsun, yeşil alan oluşturacaksın, çocuk parkı yapacaksın, sosyal ve kültürel tesis yapacaksın ama alan yok.



İlçemizde planlı bir kentsel dönüşüm yapılması için yoğun bir çalışmaya girdik. Sizlerle bu toplantıları yapmamızın gerçek nedeni de bu planlamanın alt yapısını oluşturmak. Gaziosmanpaşa Meydanı, Küçükköy metrosu durağı olmayan yerlerimiz. Neden buraya metro gelmiyor, neden toplu taşıma gelmiyor. Bu anlamda sorunların dile getirilmesi gerekiyor. Biz bütün bu ihtiyaçları kentsel dönüşüm çalışmalarıyla birlikte çözebileceğimizi düşünüyoruz. Bu anlamda kentsel dönüşümü bir fırsat biliyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde, Küçükköy’den Gaziosmanpaşa merkeze uzanacak ve diğer projelere entegre olacak yeni bir metro projesi üzerine çalışıyoruz. Yani sadece parsel çalışmaları yapmıyoruz. İlçemizin tüm ihtiyaçlarını bu planların içerisine yerleştirerek ilçemizin bundan sonraki geleceğini doğru şekilde sonuçlandırmak istiyoruz. Gelmiş olduğumuz noktada maket yapımı noktasına geldik. İlçemizin planlamasını bitirmiş durumdayız.  Teknik olarak bu planlama sürecini Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla sonuçlandıracağız. Ondan sonra geriye halkımızla uzlaşmak, anlaşmak, sözleşmeyi tamamlamak ve inşaatlara başlamak kalıyor. Biz halkımızın sadece rızasını alarak değil, duasını da alarak kentsel dönüşüm yaparak güzel bir sonuç elde etmeyi arzuluyoruz.”




Gaziosmanpaşa Belediyesi


Geri Dön