20 / 04 / 2024

Hasan Ünver: Nevşehir'de yıkılmış tescilli bina yok!

Hasan Ünver: Nevşehir'de yıkılmış tescilli bina yok!

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, önceki gün bazı gazete ve internet sitelerinde Nevşehir Belediyesi'nin Osmanlı eserlerini yıktığı şeklindeki haberler üzerine bir basın toplantısı düzenledi.



Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Kalesi'ndeki 11 mahalleyi içine alan bölgedeki Kentsel Dönüşüm çalışmaları sırasında keşfedilen dünyanın en büyük yeraltı şehrindeki temizlik çalışmaların hukuka uygun bir şekilde devam ettiğini belirterek, bu çalışmaların gerçekleştirilmesini istemeyenlerin yiğitçe, mertçe hak hukuk aramak yerine, kalleşçe kendi şehirlerini ispiyonlayarak yasal olmayan yollara başvurduklarını söyledi. 


Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, önceki gün bazı gazete ve internet sitelerinde Nevşehir Belediyesi'nin Osmanlı eserlerini yıktığı şeklindeki haberler üzerine bir basın toplantısı düzenledi. Ünver, birilerinin Nevşehir Belediyesi'ni halen kale civarında devam eden Arkeolojik çalışma ve temizleme çalışmaları nedeniyle mesnetsiz, delilsiz iftiralarla suçlama yaparak bir yerlere gitmeye çalıştıklarını ifade ederek "Bizde bu iftiralara bıkmadan usanmadan cevap veriyoruz. Yargı yolu ile de cevap veriyoruz, vermeye de bundan sonra devam edeceğiz "dedi. 


Nevşehir Belediyesi'nin yıktığını ileri sürdüğü tescilli binaların eski ve yeni hallerini gösteren fotoğrafları basın mensuplan ile paylaşan Ünver "Bu fotoğraflar söz konusu bazı gazete ve internet sitelerinde gösterdikleri yıkılmış denilerek gösterilen fotoğraflar, bunlarda belediyenin yıktığı ileri sürülen tescilli yapılar. Hangisi yıkılmış? Hepiniz görüyorsunuz. Belediyemiz tarafından yıkılmış tek bir bina yok. "diye konuştu. 


Ünver, geçtiğimiz yılın sonlarına doğru, odatv isimli internet sitesinin de asılsız ve mesnetsiz bir şekilde Kentsel Dönüşüm çalışmalarında Nevşehir Belediyesi'nin tescilli binaları yıktı diye bir haber yaptığını hatırlatarak Nevşehir Sulh Ceza Mahkemesi'nin konuya ilişkin olarak verdiği karandan bir bölüm okudu. Kararda, 20.122015 talihinde Oda tv isimli internet sitesinde Nevşehir'de neler oluyor şeklinde bir haber yayınlandığım ancak yapılan tüm inceleme ve araştırmalar sonrasında söz konusu arkeolojik çalışma ve temizleme çalışmaların yasaların öngördüğü bir şekilde gerçekleştiğinin bağımsız yargı tarafından da karar altına alındığına vurgu yaptı. 


Anayurt


Geri Dön