25 / 04 / 2024

Hasan Vatan: Bu yıl hedefimiz 150 mağazaya ulaşmak!

Hasan Vatan: Bu yıl hedefimiz 150 mağazaya ulaşmak!

Vatan Bilgisayar tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen İş Ortakları Gecesi, Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirildi. Hasan Vatan, 2013’ü 100 mağazayla kapattıklarını söyleyerek, bu yıl 50 yeni mağaza açacaklarını belirtti




Vatan Bilgisayar Genel Müdürü Hasan Vatan, 2013’ü 100 mağazayla kapattıklarını söyleyerek, bu yıl 50 yeni mağaza açacaklarını belirtti


Vatan Bilgisayar tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen İş Ortakları Gecesi, Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirildi. Bilişim sektörünün önde gelen isimlerinin katıldığı gecede, Vatan Bilgisayar Genel Müdürü Hasan Vatan, 2013 yılını değerlendirirken 2014 yılı hedeflerini açıkladı.

Vatan, “GFK verilerine göre 2013 yılında pazar geçtiğimiz yıla göre Vatan Bilgisayar hariç yüzde 22 oranında büyüme gösterirken teknoloji marketler Vatan Bilgisayar hariç yüzde 24 oranında büyüme gösterdi” dedi.


Yüzde 44 büyüme

Vatan Bilgisayar’ın yine GFK verilerinde raporlanan kategoriler bazında sektörün yaklaşık 2 katına denk gelen yüzde 44 oranında büyüme gösterdiğini vurgulayan Vatan, “En yüksek oranlı büyümeyi ise tablette yüzde 277, cep telefonunda yüzde 121, küçük ev aletlerinde yüzde 71 oranlarıyla gerçekleştirdik” diye konuştu.

Vatan, şöyle devam etti: “Rakiplerimizin ortalamasının 15 katı bilgisayar, 10 katı monitör, 6 katı yazıcı, 3 katı notebook ve ikişer katı telefon ve tablet satışımız oldu. 2013 yılında öncelikli hedefimiz 100 mağazaya ulaşmaktı ve yılı bizim için ayrı bir anlamı olan hedefimize ulaşarak kapattık. 2014 yılında da mağaza açmaya devam ediyoruz. Bu yıl 50 yeni mağaza açarak mağazamızın bulunmadığı il ve ilçeleri azaltırken yılı da ciroda birinci olarak tamamlayacağımızı umuyorum.”


9 kategoride ödül

Gecede Vatan Bilgisayar İş Ortakları Ödülleri de sahiplerini buldu. Ödül alan firmalar şöyle: “Destek Bilişim, UPS Kargo, Odeabank, Hewlett Packard, Lenovo, Albim, Apple, Penta Bilgisayar, Samsung.”



Eylem Türk/Milliyet





Geri Dön