26 / 04 / 2024

Hasanoğlu İnşaat, Darıca Faruk Yalçın Botanik Parkı’nda buluştu!

 Hasanoğlu İnşaat, Darıca Faruk Yalçın Botanik Parkı’nda buluştu!

Hasanoğlu İnşaat, sosyal sorumluluk algısıyla, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı koruma altındaki çocuklar ile 23 Eylül Pazar günü Darıca Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı’nda bir araya geldi



Hasanoğlu İnşaat sosyal sorumluluk algısıyla, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı koruma altındaki çocuklar için Darıca Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı’na gezi düzenledi. 23 Eylül Pazar günü gerçekleşen geziye, 100’ü çocuk olmak üzere yaklaşık 200 kişi katılım sağladı.


Yetim veya risk altında olup, İstanbul'un çeşitli semtlerinde devlet korumasında barınan 4 ile 11 yaş arasındaki 100 çocuk, çevre hakkında bilgilenerek hayvanları ve doğayı yakından tanıdı. 


İlk kez hayvanat bahçesini ziyaret eden çocuklar, gezi öncesinde Darıca Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı eğitim salonunda düzenlenen 20 dakikalık seminere katılarak çevre hakkında bilgi edindi. Eğitimin ardından rehber eşliğinde gerçekleşen gezide, 200 türü aşan, 2.100 üzerindeki hayvan ve 450’yi aşkın bitki türü ile tanışan çocukların, nesli tükenme tehlikesinde olan puma ve jaguara ilgisi büyük oldu.





Geri Dön