29 / 03 / 2024

Hasan Bolat: Daralmayı inşaat makinaları telafi etti!

Hasan Bolat: Daralmayı inşaat makinaları telafi etti!

Son dönemde yatırım iştahının azalmasıyla birlikte yeni işlem hacimlerinin gerileme kaydettiğini belirten iş Leasing Genel Müdürü Hasan K. Bolat, şirketlerinin mal grubu portföyüne bakıldığında yüzde 25'lik payın makina ekipmanlardan oluştuğunu söyledi.



Son dönemde yatırım iştahının azalmasıyla birlikte yeni işlem hacimlerinin gerileme kaydettiğini belirten iş Leasing Genel Müdürü Hasan K. Bolat, şirketlerinin mal grubu portföyüne bakıldığında yüzde 25'lik payın makina ekipmanlardan oluştuğunu söyledi. Hacimsel daralmayı alt yapı ve inşaat sektörüne dönük iş ve inşaat makinalarının telafi ettiğini anlatan Bolat, "Bu alan yeni iş hacmimizde yüzde 37 paya sahip. Sonrasında metal işleme, tekstil ve sağlık alanları yer alıyor" dedi. 


Yüzde 8.2 pazar payı

İş Leasing olarak 2015 yılında 520 milyon dolar yeni iş hacmi yarattıklarını söyleyen Bolat, bu rakamla sektörde yüzde 8.2 pazar payına ulaştıklarını hatırlattı. 

2016 yılında da benzer seviyelerde bir iş hacmi öngördüklerini ifade eden Bolat, "Mal grubu portföyümüzün yüzde 35'i gayrimenkulden oluşuyor. Bunun içinde 'sat-geri kirala' işlerinin payı düşüyor. 

2015'te yeni işlem hacminde sat geri kiralama işlemlerinin payı yüzde 25'er seviyesinde iken bu yıl ise yüzde 15'lere kadar indi. 

Sektörde de benzer bir tablo var" dedi. 


30 milyon dolarlık anlaşma

İş Leasing ile Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası arasında KOBİ'lerin finansmanında kullanılmak üzere 30 milyon dolar tutarında 5 yıl vadeli kredi anlaşması imzalandığını açıklayan Bolat, ekonomik olumsuzluklara rağmen yapılan bu anlaşmayı Türkiye'ye ve İş Leasing'e duyulan güvenin göstergesi olarak yorumladı. Hasan K. Bolat, bu kredi ile reel sektörde faaliyet gösteren KOBÎ'lerin leasing ihtiyaçlarını uygun şekilde karşılayacaklarını söyledi. 


Posta 


Geri Dön