18 / 04 / 2024

Hasta ve hasta yakınlarından AVM protestosu!

Hasta ve hasta yakınlarından AVM protestosu!

İstanbul Fizik Tedavi Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi süren hasta ve hasta yakınları ile engelli dernekleri, hastanenin bir bloğunu tahrip ettiği için bir alışveriş merkezinin önünde protesto eylemi düzenledi



Taşıdıkları bir pankartla Şirinevler'deki alışveriş merkezi önünde toplanan ve büyük bölümü tekerlekli sandalyeli hastalar, "Sağlık hakkı satılamaz", "Hastanemizi geri istiyoruz", "Engelsiz yaşam istiyoruz" şeklinde sloganlar atarak yolu trafiğe kapattı.

Uzun kuyruk oluşturan araçların klakson çalarak yol talebine karşı tekerlekli sandalyeleriyle yolun ortasında duran engelliler, sürücülere de tepki gösterdi. Olay yerine gelen polis, engellilerin yol üzerinden çekilmesini sağlayarak yolu trafiğe açtı.

Burada hasta ve hasta yakınları adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Muammer Uzun, alışveriş merkezi temelinin çok derin kazılması nedeniyle hastanenin bir bloğunun çöktüğünü, 140 hasta yatağı, 2 laboratuvar, konferans salonu, kütüphane, hasta odaları, 2 hidroterapi havuzu ve 35 yataklı çocuk servisinin faaliyet dışı kaldığını söyledi.

Uzun, engelleri ortadan kaldırmanın, vatandaşa gereken hizmeti vermenin sosyal devletin bir zorunluluğu olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti: "Bizler, kimimiz spastik, kimimiz omurilik felçlisi, kimimiz de MS hastası... Bunun gibi hastanelere ihtiyacımız var. Mevcut şartlarda biz hastalara yaşatılan mağduriyeti geri getirecek hiçbir bedel yoktur. Kısa sürede yatması gereken hastalar bu durumdan dolayı 5-6 ay gibi uzun bir süre boş yatak beklemek zorunda kalmıştır. Birkaç kişinin mevcut şartlarda elde edeceği rant binlerce kişinin kaderi olmamalıdır. Mağduriyetimizin bir an önce giderilebilmesi için kapsamlı bir hastaneye ihtiyacımız var." Bir süre alkışlı protestoda bulunan grup, daha sonra alışveriş merkezinin önünden ayrıldı.
AA


Geri Dön