29 / 03 / 2024

Hatalı blok veya bağımsız bölüm numaralarında düzeltme işlemi ne kadar?

Hatalı blok veya bağımsız bölüm numaralarında düzeltme işlemi ne kadar?

Hatalı blok veya bağımsız bölüm numaraları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan 1721 sayılı Genelge gereğince düzeltilebiliyor. Peki, hatalı blok veya bağımsız bölüm numaralarında düzeltme işlemi ne kadar?



Hatalı blok veya bağımsız bölüm numaralarında düzeltme işlemi ne kadar?

Hatalı blok veya bağımsız bölüm numaraları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan 1721 sayılı Genelge gereğince düzeltilebiliyor.


Tespit edilen sorunların tapu sicilinin dayanak belgeleri (inşaat projesi, vaziyet planı, Tapu Planları Tüzüğü’nde tanımlı vaziyet planı ve bağımsız bölüm planlarında yer alan numaralar) üzerinden düzeltilmesine yönelik istemlerin karşılanmasında aşağıdaki yöntem izlenecektir:

 

A) Kadastro Müdürlüklerince veya Lisanslı Harita Kadastro Mühendislik Bürolarınca düzenlenecek raporun ibraz edilmesi halinde

 

Düzeltmeye konu taşınmazın; 

a) Blok numarasında (veya adında) veya hem blok hem de bağımsız bölüm numarasında hata olması halinde, taşınmazın tamamı için,

b) Yaygın kat mülkiyetinde bağımsız bölüm numarasında hata olması halinde, taşınmazın tamamı için,  

c)  Blok numarası dışında  sadece bağımsız bölüm numaralarında hata olması halinde ise, ana taşınmazın tamamı için veya blok bazında, teknik rapor hazırlanarak  talebin karşılanması gerekir.


Uyumsuzluğun rapora bağlanması için ilgililer tarafından öncelikle kadastro müdürlüğü veya lisanslı harita kadastro mühendislik bürosuna başvuru yapılır. Tapu müdürlüğü personeli konuya ilişkin sicili oluşturan dayanak belgelerin incelenmesi konusunda kadastro müdürlüğü veya lisanslı harita kadastro mühendislik bürosu personeline gereken bilgi ve belgeleri sağlar.


Hatalı blok veya bağımsız bölüm numaralarında düzeltme işlemi ne kadar?


Hatalı Bağımsız Bölüm veya Blok Numarası Düzeltme İşlemi (Yöresel Katsayı Uygulanmaksızın)

-Hatalı bağımsız bölüm düzeltmesi işlemi için 123,00 TL

-Hatalı bağımsız bölümü bulunan yapının ikiden fazla her bağımsız bölümü için sırasındaki hizmet bedeline ilave olarak TL 18,00 TL

-Hatalı blok adı veya numarası düzeltilmesinde her blok için 123,00 TL


Tapuda daire numarası yanlış!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön