19 / 04 / 2024

Hatay Arsuz'a devlet hastanesi geliyor!

Hatay Arsuz'a devlet hastanesi geliyor!

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi'nin dün gerçekleştirdiği Şubat ayı olağan toplantısında, Arsuz Arpaçiftlik Mahallesi'nde yapılması planlanan devlet hastanesi ile ilgili imar komisyon raporu oybirliğiyle onayladı.



Arsuz Belediyesi'nin büyükşehir meclisine sunduğu teklif maddesinin kabul edilmesi ile birlikte Arsuz'a yapılması planlanan devlet hastanesi ile ilgili sıkıntının da giderilmesi adına önemli bir adım atılmış oldu. Toplam alanın yaklaşık 29 bin m2 olduğu, önerilen imar planında ise söz konusu parsellerde sağlık tesis alanı veya spor tesisi alanı olarak planlandığı, alanın ihtiyacı olan ulaşım sistemi 15 metrelik taşıt yolların planlanarak oluşturulduğu ve bu amaçla hazırlanan İmar Planı değişikliği hazırlan-dığı tespit edildi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, sonuç olarak, Hatay ili Arsuz ilçesi Arpaçiftlik Mahallesi 275 ve 276 numaralı parsellerde, hastane yapılmak üzere sağlık tesisi amaçlı hazırlanan İmar Planında çevre düzeni planı ve plan hükümlerine aykırı herhangi bir husus teşkil edilmediğinden  Adana  Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararlarına esas olmak üzere 5216 sayılı kanunun 7. maddesinin e fıkrası kapsamında uygun olduğuna karar verildiği, Meclis üyelerinin, komisyon raporunu oybirliğiyle kabul etmesiyle, Arsuz'a devlet hastanesi kazandırmak için yapılan girişimlerin olumlu sonuçlandığı kaydedildi. 



Antakya Zafer Gazetesi 


Haber İskenderun Haber'de şu şekilde yer aldı;


Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi’nin dün gerçekleştirdiği Şubat ayı olağan toplantısında, Arsuz Arpaçiftlik Mahallesi’nde yapılması planlanan devlet hastanesi ile ilgili imar komisyon raporu oybirliğiyle onayladı. Arsuz Belediyesi’nin geçtiğimiz ay 1/5000 ölçekli Koruma amaçlı Nazım İmar Planı teklifini onaylayarak, büyükşehir meclisine sunmasının ardından 13 Ocak’ta Hatay Büyükşehir Meclisi’nde gündeme gelerek komisyona havale edilen Arsuz İlçesi Arpaçiftlik Mahallesi 275 ve 276 numaralı parsellerde, hastane yapılması amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili maddenin büyükşehir meclisinde de onaylanmasının ardından, Arsuz’un en önemli ihtiyaçları arasında yer alan devlet hastanesi ile ilgili sıkıntının da giderilmesinde önemli bir adım atıldı.


Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi’nde okunan imar komisyon raporunda, “Arpaçiftlik Mahallesi 275 ve 276 numaralı parsellerde, hastane yapılması üzere sağlık tesisi alanı olarak hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı’nın onaylanması talep edilmektedir. Komisyonumuzun yapmış olduğu inceleme neticesinde söz konusu alanın 27.8.2015 tarih ve 5419 sayılı Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı ile 3. derece arkeolojik sit alanı olarak ilan edildiği ve meclis planlarının askıya alındığı 275 ve 276 nolu parsellerin hazine mülkiyetinde olduğu, toplam alanın yaklaşık 29 bin m2 olduğu, önerilen imar planında ise söz konusu parsellerde sağlık tesis alanı veya spor tesisi alanı olarak planlandığı, alanın ihtiyacı olan ulaşım sistemi 15 metrelik taşıt yolların planlanarak oluşturulduğu ve bu amaçla hazırlanan 1/5000 ölçekli Koruma amaçlı Nazım İmar Planı değişikliği hazırlandığı tespit edilmiştir. Sonuç olarak; Hatay ili Arsuz ilçesi Arpaçiftlik Mahallesi 275 ve 276 numaralı parsellerde, hastane yapılmak üzere sağlık tesisi amaçlı hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı 3194 sayılı İmar Kanunun ilgili yönetmelikleri şehircilik ve planlama ilkelerine ve Hatay ili 1/25000 ölçekli çevre düzeni planı ve plan hükümlerine aykırı herhangi bir husus teşkil edilmediğinden Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararlarına esas olmak üzere 5216 sayılı kanunun 7. maddesinin c fıkrası kapsamında uygun olduğuna karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi. Meclis üyelerinin, komisyon raporunu oybirliğiyle kabul etmesiyle, Arsuz’a devlet hastanesi kazandırmak için yapılan girişimlerin olumlu sonuçlanması Arsuzlular’ı sevindirdi.



İskenderun Haber 



Haber Antakya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Arsuz Belediyesi'nin, geçtiğimiz ay 1/5000 ölçekli Koruma amaçlı Nazım imar Planı teklifini onaylayarak Büyükşehir Meclisi'ne sunmasının ardından 13 Ocak'ta Hatay Büyükşehir Meclisi'nde gündeme gelerek Komisyon'a havale edilen, Arsuz ilçesi Arpaçiftlik Mahallesi 275 ve 276 numaralı parsellerde hastane yapılması amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım imar Planı değişikliği ile ilgili madde, önceki gün toplanan Büyükşehir Meclisi'nde de onaylandı ve Arsuz'un en önemli ihtiyaçları arasında yer alan Devlet Hastanesi ile ilgili sıkıntının giderilmesinde önemli bir adım atıldı. Meclis üyelerinin Komisyon Raporu'nu oybirliğiyle kabul etmesiyle beraber Arsuz'a Devlet Hastanesi kazandırmak için yapılan girişimlerin olumlu sonuçlanması Arsuzlular'ı da sevindirdi.


Antakya Gazetesi


Haber Hürses'te şöyle yer aldı;


Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi'nin dün gerçekleştirdiği Şubat ayı olağan toplantısında, Arsuz Arpaçiftlik Mahallesi'nde yapılması planlanan devlet hastanesi ile ilgili imar komisyon raporu oybirliğiyle onayladı. Arsuz Belediyesi'nin büyükşehir meclisine sunduğu teklif maddesinin kabul edilmesi ile birlikte Arsuz'a yapılması planlanan devlet hastanesi ile ilgili sıkıntının da giderilmesi adına önemli bir adım atılmış oldu. 


Hürses


Geri Dön