19 / 04 / 2024

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı!

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı!

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Meclisi, 2016 yılı Ekim Ayı olağan gündemiyle Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş'ın başkanlığında toplandı.




Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Meclisi, 2016 yılı Ekim Ayı olağan gündemiyle Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş'ın başkanlığında toplandı.


70 maddenin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısında;


- Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı'nın mülkiyeti Defne Belediyesi'ne ait Defne ilçesinde bulunan bazı taşınmazların Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne 25 yıllığına tahsisi karşılığında Defne ilçesi Turunçlu Mahallesi 1798 nolu parsel üzerinde Defne Belediyesi Hizmet Binası yapılmasına ilişkin teklifi oy birliği ile kabul edildi.


Ulaşım Dairesi Başkanlığı'nın Payas ilçesi İnönü Caddesi üzerindeki alt geçide ' Şehit Uzman Çavuş Yetkin Erşan' isminin, İskenderun ilçesi İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesi üzerindeki ( Adliye yanı) Adliye- Arsuz Köprülü Battı-Çıktı alt geçide ' Atatürk' isminin verilmesi ile ilgili teklifi oy birliği ile kabul edildi. 


Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin 2017 yılı gelir tarifesi teklifi Plan Bütçe Komisyonu'na havale edildi.


İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'nın Antakya ilçesi ' 75'inci Yıl Bulvarı'nın isminin '15 Temmuz Şehitler Bulvarı' olarak değiştirilmesi ile ilgili teklifi Sosyal Hizmetler ve Adlandırma Komisyonu'na havale edildi.


İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'nın Payas ilçesi Fatih Mahallesi'nde bulunan 'Topraktepe Caddesi' isminin değiştirilerek ' Şehit Yetkin Erşan Caddesi' olarak değiştirilmesi ile ilgili teklifi Sosyal Hizmetler ve Adlandırma Komisyonu'na havale edildi.



İLLER BANKASI KREDİ BORÇLANMASI İÇİN BAŞKAN SAVAŞ'A YETKİ VERİLDİ


Büyükşehir Belediye Meclisinin 08.09.2016 tarihi toplantısında 231 nolu karar ile Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilen İskenderun Otogar Yapım projesinde proje altlığı mülkiyetinin kamulaştırılmasında kullanılmak üzere İller Bankası Kredi Borçlanması için Doç. Dr. Lütfü Savaş'a yetki verilmesi ile ilgili komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.


HBB MECLİSİ 7 KASIM'DA OLAĞAN GÜNDEMLE TOPLANACAK


Meclis toplantısının sonunda, HBB Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 7 Kasım 2016 Pazartesi günü saat 14:00’te yapılmasına karar verildi.



Hatay Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön