29 / 03 / 2024

Hatay Büyükşehir Belediyesi yeni projeler için düğmeye bastı!

Hatay Büyükşehir Belediyesi yeni projeler için düğmeye bastı!

Hatay Belediyesi yeni projeler için düğmeye bastı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yatırımcıları Hatay’a davet etmek üzere MIPIM 2017'ye katıldıklarını söyledi.



Hatay’da turizmi ve ticareti canladıracak yeni yatırımlar Fransa’nın Cannes şehrinde gerçekleşen gayrimenkul Fuarı Mipim’de görücüye çıktı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş fuardaki standın açılışını Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile birlikte gerçekleştirdi. 14-17 Mart tarihlerinde gerçekleşen ve 23 bin ziyaretçiyi ağırlayan fuarda ‘Teleferik Alt İstasyonu ve Arkeopark’, ‘Dörtyol Yaşam Merkezi’, ‘Hilton Müze Otel’, ‘Antakya Haraparası Kent Merkezi Tasarım’ projeleri tanıtıldı. Lütfü Savaş, Hatay’ı tarihi, kültürel ve sosyal yönleriyle tüm dünyaya tanıtmak ve yatırımcıları Hatay’a davet etmek üzere fuara katıldıklarını ifade etti.


TURİZM CANLANACAK

Ortadoğu’daki savaş öncesi yılda 360 bin turisti ağırlayan Hatay’da turizmi yeniden canlandırmak ve şehrin var olan potansiyelini hareketlendirmek için Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı ‘Arkeopark Projesi’ fuarda yerli ve yabancı yatırımcının ilgisini çekti. Proje hakkında bilgi veren Başkan Savaş, “Arkeopark projesi aynı zamanda Hatay’ın kültürel değerlerini içinde barındıran tarihi Uzun Çarşı’dan, Büyük İskender’in Komutanı Seleukos’un inşa ettirdiği surlara kadar uzanan teleferik projesinin, yapım çalışmaları esnasında çıkan Bizans ve Roma dönemine ait kalıntılar ve çok özel mozaiklerin de sergileneceği bir projeye dönüştürüldü. Arkeopark Projesi, yerli ve yabancı turistlere kentin tarihi zenginliğini kuş bakışı olarak izleme imkanı sağlayacağı gibi bu projeleri görmek isteyen birçok yerli ve yabancı turistin ilimize akın etmesine de vesile olacak” dedi.


YAŞAM KALİTESİ ARTACAK

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin önem verdiği bir proje de Dörtyol Kentsel Yaşam Merkezi Projesi. Bu proje ile kentsel yaşam merkezi yaratmayı amaçladıklarını dile getiren Savaş, “Bu proje Hatay’ın en büyük ilçelerinden biri olan Dörtyol’ da yapılacak olup yeni, sağlıklı ve yaşanabilir yaşam alanlarıyla ilçenin doğal güzelliğini ön plana çıkaracak ve ilçeye modern bir dokunuş kazandıracak. İçerisinde kültür merkezlerinin, spor sahalarının, yürüyüş parkurlarının, alışveriş merkezlerinin, tabiat parklarının olacağı bu proje, halkın yaşam kalitesine katma değer sağlayacak”dedi.


GURME SOKAK

Antakya Haraparası Kent Merkezi Tasarım Projesi, Hatay’ın geleneksel kent dokusuna sınır olan küçük sanayi ve meyve sebze halinin bulunduğu, fiziksel açıdan bir çöküntü bölgesinin yenilenmesi projesi olarak hazırlandı. Bu proje ile Hatay kent merkezinin çekim gücünü, fiziksel kalitesini arttırmayı hedeflediklerini belirten Lütfü Savaş şunları söyledi: “Haraparası’nda yer alacak sanat sokağı; atölyeler, sanat galerileri, eğitim birimleri, performans ve gösteri mekânlarıyla hem vatandaşlara hem de şehri ziyaret etmeye gelenlere farklı bir dünyanın kapılarını aralanacak. Proje kapsamında inşa edilecek gurme sokağıyla da yörenin geleneksel tatlarını restoranları ile hizmete sunarak, medeniyetler sokağı ise turistik ticaret, müze, kültür merkezi ve üniversite fonksiyonları ile kent tarihine ışık tutmayı planlıyor.”


Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin projelerinin yanı sıra özel sektör tarafından yapılan yüzlerce odasıyla konaklama tesisi olarak planlanan Hilton Antakya Otel’in inşaatı sırasında ortaya çıkan eserler sonucunda ‘Müze Otel’e çevrilen proje de fuarda tanıtıldı.


Hürriyet 


Geri Dön