16 / 04 / 2024

Hatay Büyükşehir'de imar toplantıları başladı!

Hatay Büyükşehir'de imar toplantıları başladı!

Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin 15 ilçede düzenleyeceği imar toplantıların ilki 14 Şubat tarihinde Erzin ve Dörtyol ilçelerinde başladı.




Hatay Büyükşehir Belediyesinin 2015 yılı yatırım programında bulunan "Hatay İli 1/100 000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı, 90 000 Hektar Alanda 1/5000 Ölçekli Revizyon ve İlave Nazım İmar Planı Yaptırılması İşi" kapsamında 15 ilçede düzenlenecek olan toplantıların ilki 14 Şubat tarihinde Erzin ve Dörtyol ilçelerinde başladı.


Gerçekleştirilen toplantıya, Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, HBB İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı İhsan Çakar, Jandarma Kıdemli Başçavuş Bülent Akar, Jandarma Kıdemli Başçavuş Abdullah Orhan, sivil toplum örgütleri, ilçe müdürlükleri, Kaymakamlık, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlıklar, meslek odaları ve diğer ilgili kamu kurum ve kuruluşlar, yüklenici firma ve bürokratların katılımıyla gerçekleştirildi.


Toplantı Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.


Göreve geldiği günden bu yana Hatay’ın sorunlarına kalıcı ve hızlı çözümler üreten Başkan Savaş, Hatay’da yaşanan imar sorunlarının çözülmesi amacıyla vatandaşlar ile birlikte hareket etmeye devam ediyor.


HBB’NİN PLANLAMA ÇALIŞMALARINDA TALEP VE GÖRÜŞLER ALINDI 


Hatay’ın daha prestijli ve marka kent olması amacıyla gerçekleştirilen toplantıda, Çevre Düzeni Planı ve Nazım Planlar kapsamında alınan kurum görüşleri ve hazırlanan araştırma raporlarının sunumu yapılarak il bütününde ve ilçelere yönelik talep ve görüşler alındı.


İlçede yaşanılan sorunlara çözüm üretmek amacıyla katılımcıların sorularını yanıtlayan HBB ve yüklenici firma yetkilileri, planlama sürecindeki aksaklıklardan dolayı yaşanan sorunların yeni yapılacak plan sürecinde nasıl çözümleneceği ile ilgili bilgiler verdi.


Toplantıda söz hakkı alan vatandaşlar, Erzin ilçesinde tarım arazilerinin korunması gerektiği, Burnaz Sahili’nin yapılaşma dışı tutulması ve turizme kazandırılması için plan kararları alınması talebinde bulundu. Ayrıca vatandaşlar Dörtyol ilçesinde de deniz turizminin canlandırılması, dere ıslah çalışmalarının yapılması ve hızla gelişmekte olan termik santraller ve sanayi alanlarına karşın gerekli önlemlerin alınmasına yönelik plan kararlarının alınması talebinde bulundular.


“ÇALIŞMALARIMIZIN İLİMİZ VE İLÇELERİMİZİN İHTİYAÇLARINA CEVAP VERECEK BİR İMAR PLANI OLMASINI İSTİYORUZ”


Büyükşehir Belediyesi’nin kurulduğu günden bugüne imar sorunlarında önemli başarılara imza attıklarının altını çizen HBB İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı İhsan Çakar,” Bugün burada ilimiz ve ilçemizin gelişimi için atılacak adımlara sizlerle karar vereceğiz. İlçe ilçe mahalle mahalle il genelinde yürüteceğimiz toplantıların ilk adımını oluşturan bugünde fikir ve önerileriniz bizim için çok önemli. Sizden gelen talep ve önerilere kulak vererek çalışmalarımızı şekillendireceğiz. Bu planlama çerçevesinde alınacak kararlar Hatay’ın geleceğini oluşturacaktır” dedi



Hatay Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön