25 / 04 / 2024

Hatay Büyükşehir'den yeni sosyal alan!

Hatay Büyükşehir'den yeni sosyal alan!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Antakya ilçesi Esentepe Mahallesinde yıllar önce ağaçlandırılan ancak kendi kaderine terk edilen Yüksel Acun Koruluğu’nu yaptığı çalışmalarla mahalle sakinlerinin çok amaçlı kullanabileceği bir hale getiriyor.




Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı, Antakya ilçesi Esentepe Mahallesinde yıllar önce ağaçlandırılan ancak kendi kaderine terk edilen Yüksel Acun Koruluğu’nu yaptığı çalışmalarla mahalle sakinlerinin çok amaçlı kullanabileceği bir hale getiriyor.


Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın, Ulu Önder M. Kemal Atatürk’ün “Sağlıklı yaşam, sağlıklı çevre ile olur” sözünü hedef alarak il genelinde gerçekleştirdiği çevre düzenleme ve ağaçlandırma çalışmalarıyla Hatay halkının gönlüne taht kurmaya devam ediyor.


Bakımsız ağaçlık bir alandan ibaret olan korulukta, bordür ve parke döşeyerek çevre düzenlemesi ve modernize çalışmaları gerçekleştiren HBB ekipleri, koruluğa çevre duvarı, aydınlatma sistemi, bank, çöp kovası, masalı bank, çocuk oyun grubu ve spor aletleri monte etti.


Genel temizliği de yapılan ve kullanımı çok amaçlı hale getirilen Yüksel Acun Koruluğu, çevre duvarının kent estetiği duyarlılığı gözetilerek boyanması ve bakımının tam anlamıyla gerçekleştirilmesi sonrasında vatandaşların güzel ve keyifli vakit geçirebilecekleri sosyal bir alan olarak hizmete sunulacak.



Hatay Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön