28 / 03 / 2024

Hatay Defne'de Kentsel Tasarım Danışma Kurulu oluşturuldu!

Hatay Defne'de Kentsel Tasarım Danışma Kurulu oluşturuldu!

Defne Belediyesi tarafından mimari ve estetik değerlerinin ortaya çıkarılması için Kentsel Tasarım Danışma Kurulu oluşturdu.



Defne Belediyesi, kentin tasarım faaliyetleri konusunda hazırladığı çalışmalar ve planlamalar hakkında görüş alışverişinde bulunmak adına uzmanlarla masaya oturdu. 


Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman; ilçedeki kent mobilyalanmn tasarımı, ana arterlerdeki planlama özelliklerinin belirlenmesi ve bu arterlerde kentsel tasarım yapılarak caddelerde bulunan işyerleri ve çalışma alanlarının mimari ve estetik değerlerinin ortaya çıkarılması konusunda konunun uzmanlarını bir araya getirerek "Kentsel Tasarım Danışma Kurulu" oluşturdu. 


Yaşam kalitesinin arttırılması, Defneli kimliğinin ön plana çıkarılması ve bu konudaki farkındalıkların vatandaşlara anlatılmasının konuşulduğu toplantıya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Selim Harbiydi, Mimarlar Odası Başkanı Mustafa Özçelik, Defne Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Abdulgani Mazmanoğlu, Mimarlar Bedi Rende, Nurşen Büyükaşık, Deniz Emir, Can Üçyıldız ve Belediye yetkilileri katıldı. 

HİZMETLERİMİZ KALICI 

Yapılacak her hizmette konunun uzmanlarıyla bir araya gelmeyi önemsediklerini belirten Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman; "Yaptığımız çalışmaların düzgün, estetik ve kalıcı olması adına, ilgili konuda uzmanlaşmış isimlerin bilgi ve tecrübelerinden yararlanıyoruz. Böylece yaptığımız hizmet; Defneli kimliği yaratma çabamızı etkin kılmış oluyor." dedi.


Antakya Zafer Gazetesi


Geri Dön