19 / 04 / 2024

Hatay Doğa Parkı yeni yaşam alanı sunuyor!

 Hatay Doğa Parkı yeni yaşam alanı sunuyor!

Antakya ilçesi Kisecik Mahallesi'nde 120 bin metrekarelik alana inşa edilecek projede yürüyüş yolları ve gezinti mekânları, toplanma merkezleri ve etkinlik alanları yer alıyor.



Antakya ilçesi Kisecik Mahallesi'nde 120 bin metrekarelik alana inşa edilecek projede yürüyüş yolları ve gezinti mekânları, toplanma merkezleri ve etkinlik alanları yer alıyor. 


Doğa Parkı Hataylıya eşsiz bir yaşam alanı sunacak Hatay Büyükşehir Belediyesi yeni yeşil alanların kazandırılarak yaşam alanları zengin bir kent oluşturulması adına atılımlar gerçekleştiriyor Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş'ın öncülüğünde çağdaş şehircilik anlayışıyla hazırlanan doğayla iç içe bir eğlence alanını Hatay halkıyla buluşturmaya hazırlanan HBB, Doğa Parkı Projesi'nin tanıtımını geniş katılımlı bir toplantıyla gerçekleştirdi. 

Proje, 120 bin metrekare Doğa Parkı, Hatay'daki yeşil alanların ve kentsel yeşil altyapı öğelerinin önemli bir yapı taşı niteliğinde olacak ve Antakya ilçesi Kisecik Mahallesi'nde 120 bin metrekarelik alana inşa edilecek.. 


HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı Mustafa Dönmez de projeyle ilgili olarak yaptığı bilgilendirmede, 120 bin metrekare alan üzerine yapılacak olan bu park alanının doğal yapıyı koruma ve bu yapıya katkı sunma adına Türkiye'de bir ilk olacağının altını çizdi. Dönmez, konuşmasının devamında "Park alanımızı mevcut ekosistemi korumaya ve doğal döngünün sürekliliğini sağlamaya özen göstererek hazırladık. Projemizde yürüyüş yolları ve gezinti mekânları, toplanma merkezleri ve etkinlik alanları yer alıyor. Bu büyüklükte bir parkın Türkiye'de bir örneği yok. Doğa Parkı'nın 80 bin metrekaresi yalnızca yeşil alanlara ayrıldı. Park alanımızın temelini 2016 yazının sonunda atmayı planlıyoruz. Projemizin hazırlanması aşamasında bizlere destek olan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş olmak üzere tüm daire başkanlarımıza ve personelimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 7 günde bin ziyaretçi Proje tanıtımında konuşan Başkan Savaş, "Yaklaşık 1 yıldır emek verdiğimiz proje ile yetişkinlerin keyifli zaman geçirebileceği ve çocuklarımızın da güvenle oyun oynayacağı yemyeşil bir alanı Hatay'a kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 


Halkımızın yaşam kalitesini arttırmak amacıyla projelendirdiğimiz Doğa Parkı'nı 7 günde 20 bin kişi ziyaret edebilecek. Yakın zamanda şehrimize özgü bitkilerin de koruma altına alınacağı bu park, ilimiz için kıymetli bir mekân olacak" açıklamasında bulundu. 


Hatay'ın tarihi, estetik ve görsel değerleri göz önünde bulundurularak titizlikle hazırlanan proje ile şehrin ekolojisinin zenginleştirilmesi ve sürekli kılınması amaçlanıyor. Gezinti ve yürüyüş yolları, seyir teraslari, çok amaçlı etkinlik platformu, satış birimleri, çocuk oyun alanları, biyolojik gölet, köprüler ve otoparkların yer alacağı park alanı hem Hatay halkına hem de yerli ve yabancı turistlere doğayla iç içe yemyeşil bir dünyacın kadılarını açacak. T)oğaf ark'ta, her yaşa uygun ve dezavantajlı grupların-pozitif ayrımcılık ilkesi çerçevesinde gereksinimlerine yönelik aktivitelerin olduğut hareket alanları da bulunacak. Park alanına yaya ve araç ulaşımı ayrıştırılarak, doğal çevre ve yapılaşmış dokuya zarar vermeden hizmete sunulacak servis imkânları sağlanacak. 

Doğa Parkı tanıtım toplantısında 'Hatay'ın Çiçekleri Çiftçinin Ekmeği Projesi'ne de değinen Başkan Savaş, "Ekmeğini topraktan kazanan çiftçi vatandaşlarımıza bir nebze olsun katkı sunabilmek amacıyla park, bahçe ve yeşil alanlarımızda kullandığımız süs bitkileri ve fidelerimizin tohumunun dağıtımını gerçekleştirerek hem üretimde sürekliliği sağlıyor hem de halkımızın ekonomisine destek oluyoruz" şeklinde konuştu. 

Başkan Savaş, Dörtyol Mezbahası'nın temelini attı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Dörtyol ilçesi Yeşil Mahalle Hurmalık mevkiinde yapılacak olan mezbahanın temelini attı. 


Dörtyol'a kazandırılan projenin önemine değinen CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, "Belediyecilik halka dokunmaktır, hissetmektir, uzatılan ele el vermektir. Hatay Büyükşehir Belediyesi hepimizin belediyesidir. Bizler hemşehrilerimiz için umut olup yoldaş oluyoruz. Şu ana kadar değerli Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş, Dörtyol'da 26 km beton asfalt, 17 km sathi kaplama, 56 bin metrekare parke çalışması gerçekleştirdi. Şimdi de Dörtyol'a Avrupa standartlarına uygun modern bir mezbaha kazandırdı. Daha üretken bir Hatay için çalışmaktan yılmayan ve Hatay'ın huzurunun teminatı olan Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş'a vermiş olduğu hizmetlerden dolayı çok teşekkür ederim" dedi. Başkan Savaş'ın Hatay'ın her ilçe3 bin metrekare inşaat alanına sahip mezbahanın temel atma töreni yapıldı sinde olduğu gibi Dörtyol'da da gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, "Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Dörtyol'un çehresini ve yaşam alanlarını daha da güzelleştirmek amacıyla kapsamlı çalışmalar gerçekleştiriyor. Dörtyolluların istek ve taleplerini kırmayarak modern ve kalıcı hizmetler veriyor. 


Hatay'ın her noktasına sahip çıktığı gibi Dörtyol'u da sahiplendi. Bugün temelini atacağımız mezbahayı Dörtyol'a kazandıran başkanımıza hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum" dedi. 

+ Temel atımı öncesinde söz alan ve hemşehrilerinin yoğun ilgisi, coşkulu tezahüratı eşliğinde sözlerine başlayan Başkan Savaş, "Bizler imkânlar doğrultusunda hemşehrilerimize hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz. Dörtyol ilçemize uzun süredir ihtiyacı olan modern bir mezbaha kazandırdık. Bugün temelini atacağımız mezbahayı 3 ay içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Ben belediye başkanı olarak altyapıya oldukça önem veren bir insanım. Altyapı demek temel demektir. Dörtyol'da içme suyu şebekesini bu sene yetiştirmeye çalışacağız. 


Ayrıca kanalizasyon çalışmaları da gerçekleştiriyoruz. İsale hattı ve şebekeleri değiştirerek ihalesine çıkacağız. Biz hizmette şehir ayırımı yapmıyoruz. Her ilçenin ayrı ayrı öncellikleri var ve biz de ona göre hizmet vermeye çalışıyoruz. 


Dörtyol'da gerçekleştirmek istediğimiz 4 bin metrekarelik Soğuk Hava Deposu ve Paketleme Tesisi projemiz var. Dörtyol Belediyesi ile ortaklaşa çalışarak tesisi yapmayı planlıyoruz" dedi. 

Çekmece Mahallesi'nde 'Gıda Laboratuvarı, yapımı sürüyor. 


Önce gıda güvenliği Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), hizmet kalitesini arttırmak amacıyla imza attığı dev projelere bir yenisini daha eklemek üzere hummalı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Hemşehrilerinin sağlığını ön planda tutarak hizmetler sunan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş'ın talimatları doğrultusunda hareket eden ekipler, Çekmece Mahallesi'nde yapımına kısa bir süre önce başladığı 'Gıda Laboratuvarı' yapımını yüzde 70 oranında tamamladı. 

Hataylıların gıda sağlığını güvence altına alacak laboratuvar çalışmalarına başlayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfii Savaş öncülüğündeki HBB, gözle görülemeyen canlıların ve bakterilerin neden olduğu enfeksiyon hastalıklarının (bulaşıcı hastalık) önüne geçebilmek amacıyla hizmet verecek. 


HBB Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapımına kısa bir süre önce başlanan 922 metrekarelik alana sahip ve inşa edilecek 4 katlı laboratuvar, kalıntı, çevre, katkı, kimyasal ve fiziksel analiz, mikrobiyoloji, içme suyu ve atık su üniteleriyle hizmet verecek. Gıda laboratuvarında tarımsal üretimde bitkilere zarar vererek insan sağlığını olumsuz etkileyen maddelerin analizi yapılacak. Laboratuvarda tarımsal verimliliği arttırmaya yönelik çalışmalar da yürütülecek. 



Cumhuriyet Ek


Geri Dön