26 / 04 / 2024

Hatay Karaçay Barajı inşaatının yüzde 25´i tamamlandı!

Hatay Karaçay Barajı inşaatının yüzde 25´i tamamlandı!

Karaçay Barajı´nın yüzde 25´i tamamlandı, 105 metre yüksekliğindeki gövde inşaatı yapılıyor



Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 12 Eylülde yapılacak referandumun, milletvekili ve belediye başkanlığı seçimi olmadığını belirterek, hükümetin uygulamalarını beğenmeyenlerin 10 ay sonra yapılacak genel seçimlerde tepkilerini göstermelerini istedi.
        
Ergin, Antakya Ziraat Odası Başkanı Celal Civelek´i ziyaretinde yaptığı konuşmada, 2002 yılından bu yana çiftçilere önemli destekler verildiğini söyledi.
        
12 Eylülde yapılacak referandumda 26 maddelik Anayasa değişikliğini herkesin iyi öğrenmesi gerektiğini vurgulayan Ergin, şöyle devam etti:
        
"Referandum, milletvekili ve belediye başkanlığı seçimi değil. Hükümetin uygulamalarını beğenmeyenler 10 ay sonra yapılacak genel seçimlerde tepkilerini göstersinler.
        
Referandum, ´parti gitsin veya kalsın´ gibi algılanıyor. Burada hükümet oylanmayacak. Sadece milletin hayrına ve yararına düzenlenen Anayasa paketi oylanacak. Anayasa değişikliğinde, özellikle kadın, çocuk, engelli, dul ve yetimlere yönelik pozitif ayrımcılık var. Vatandaş, kamu otoritesine karşı güçlendiriliyor. 300 TL vergi borcu bulunan saygın, itibarlı bir işadamı yurtdışına çıkarken gümrükten geri çevriliyordu. Bunu değiştiriyoruz. İşçi, memur ve emekliye daha güçlü sendikal haklar getiriyoruz. Haksızlığa uğrayan ve Türkiye´de tüm yargı yolları kapanan vatandaşın hakkını aramak için AİHM´e başvurması gerekiyordu. Şimdi, bu mahkemenin görevini Türkiye´deki yargıçların yapmasını sağlayacağız."
        
Ergin, söylenenlerin aksine Anayasa değişikliği paketinin, Adalet Bakanının yargı üzerindeki etkisini azalttığını, yargıyı daha bağımsız hale getirdiğini kaydetti.
        
-"BİZİ Tİ´YE ALANLAR MAHCUP OLDU"-
        
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanların "Ekonomik kriz bizi teğet geçti" sözünün doğrulandığını belirten Ergin, "´Ekonomik krizden etkilenen Avrupa ülkeleri, işçi, memur ücretlerini düşürdü, yatırımları durdurdu ve önemli tedbirler aldı. Bizde ise kamu çalışanları enflasyon oranında zam aldı, yatırımlar artarak sürdü. Bizi ti´ye alanlar mahcup oldu" dedi.
        
Türkiye´nin, dünyanın 17. Avrupa´nın 6. büyük ekonomisine sahip olduğunu ifade eden Ergin, bununla yetinmediklerini, reformlara devam ederek daha iyi yerlere gelineceğini, son yıllarda Çin´den sonra sürekli büyüyen en iyi ekonomiye sahip olunduğunu söyledi.
        
-"HATAY´A 3 YENİ BARAJ"-
        
Türkiye´de tarım alanlarının yüzde 16´sının sulanabildiğine, bunun her bölgede sorun olduğuna dikkati çeken Ergin, Hatay´ın yakın gelecekte bunu aşacağını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
        
"Tarım kesimini her zaman önemsiyoruz. Çiftçiler ürettikleri ürünlerle geçimlerini sağlıyorlar, ülkenin meyve, sebze, tahıl ihtiyacını karşılıyorlar. Böylece ülkeyi kalkındırıyorlar ve Gayri Safi Milli Hasılayı (GSMH) artırıyorlar. Bunun için hükümetimiz tarım kesimine her zaman farklı bakmış ve desteğini arttırmıştır.
        
Hatay, ülkenin önemli bir tarım bölgesidir. İnşaatı süren Karaçay Barajı´nın yüzde 25´i tamamlandı, 105 metre yüksekliğindeki gövde inşaatı yapılıyor. Reyhanlı Barajı´nın DSİ olanaklarıyla altyapı çalışmalarına başlandı. Resmi temel atmayı bayramdan sonra yapacağız. Ödenek ve kaynak sorunu yaşamıyoruz. Hepsinden önemlisi, komşu ve dost ülke Suriye ile ´Dostluk Barajı" temeli atılacak. Kasım ayında temeli atılacak olan Dostluk Barajı´na sadece baraj olarak bakmamak gerekir. 2 komşu ülkenin tarihten gelen dostluğu pekişecek. Bunun yansımaları her alanda görülecek."
        
Komşularla vizenin kalktığını hatırlatan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu´nun komşu ülkelere pasaport yerine kimlikle geçilmesi için çalışmaları bulunduğuna dikkati çeken Ergin, Hatay´ın turizm gelirlerinin onlarca kat artacağını kaydetti.
        
Havaalanı terminalinin 2 ay sonra hizmete gireceğini ve uluslararası statüye kavuşacağını ifade eden Ergin, "Havaalanı yapılırken ´acaba uçakları doldurabilir miyiz´ gibi bir endişemiz vardı. İstanbul,  Ankara  ve KKTC´nin yanı sıra bu ayın ortalarında ilk kez  İzmir  seferleri de başlayacak. Kargo taşımacılığı da yapılacak" diye konuştu.
        
Ziraat Odası Başkanı Celal Civelek de 3 barajın devreye girmesiyle yörenin sulama sorunun  biteceğini, ancak Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile koordine eksikliği yaşadıklarını, bazı yatırımlarda odalarının da görüşü alınması gerektiğini belirterek, bu konuda da destek beklediklerini söyledi.
AA

Geri Dön