28 / 03 / 2024

Hatay MKÜ, Mimarlık Fakültesi öğrencileri strüktür tasarlayıp inşa ettiler!

Hatay MKÜ, Mimarlık Fakültesi öğrencileri strüktür tasarlayıp inşa ettiler!

Hatay MKÜ'ye bağlı Mimarlık Fakültesi 1. Sınıf Öğrencileri ders kapsamında birbirinden güzel strüktürler tasarladılar. Mustafa Kemal Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü 1. sınıf öğrencileri, Temel Tasarım Dersi kapsamında strüktür tasarladılar



Final çalışması kapsamında gruplara ayrılan öğrenciler, tüm eğitim dönemi boyunca öğrendikleri tasarım ilkeleri ışığında, 3 hafta boyunca, 1/20 ölçekli maketleri, eskizleri ve teknik çizimleriyle, strüktür tasarımları için stüdyo yürütücüleri eşliğinde çalıştılar. Mimarlık Fakültesi'nin henüz yeni öğrencileri, üç haftanın sonunda olgunlaşan tasarımları, özverili ve gayretli çalışmaları sonucunda grupça inşa ettiler. Kimi oturma birimi, kimi sergileme ünitesi, kimi gölgeleme elemanı, kimi hayvan barınağı olan tasarımlar ise büyük beğeni gördü.

Stüdyo yürütücüleri, konuya ilişkin olarak yaptıkları açıklamada, “Öğrencilere yönelik bu çalışmada yalnızca teorik boyutta kalınmayarak, uygulama aşamasına da geçilmesiyle, profesyonel yaşantılarında karşılaşabilecekleri sorunları aşma kabiliyeti kazanmalarına yardımcı olunmuştur. Ayrıca öğrencilerimiz, kendi tasarımlarını uygulamanın mutluluğunu tatmışlardır” şeklinde görüş belirttiler.     


Antakya Gazetesi      

 


Geri Dön