19 / 04 / 2024

Hatay Payas'ta kentsel dönüşüm başlıyor!

Hatay Payas'ta kentsel dönüşüm başlıyor!

Payas'ta Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bilgilendirme toplantısı dün gerçekleştirildi. Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Kentsel Dönüşüm Projesinin İstiklal ve Karbeyaz Mahallelerinde başlayacağının müjdesini verdi.



Payas'ta Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bilgilendirme toplantısı dün gerçekleştirildi. Payas halkının katılımıyla Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'nde gerçekleştirilen toplantıda Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Kentsel Dönüşüm Projesinin İstiklal ve Karbeyaz Mahallelerinde başlayacağının müjdesini verdi. 


İstiklal Mahallesi ve Karbeyaz Mahallesi sınırları içerisinde hayata geçirilecek olan toplam 8500 Konutluk Kentsel Dönüşüm Projesinin hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Başkan Altan, "Daha yaşanabilir bir Payas için İlçemizin çehresini değiştirecek vizyon projelerden bir tanesi olan kentsel dönüşüm projesi kapsamında Karbeyaz ve İstiklal Mahalleri'nde yeniden ve modern yapılaşmaya gidiyoruz. Tüm Hemşehrilerimize hayırlı ve uğurlu olsun" dedi. 


Esin Gazetesi


Bu haber Hatay Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Hatay’da kentsel dönüşümün uygulanacağı 3 ilçeden biri olan Payas’ta halkın yoğun katılım gösterdiği bilgilendirme toplantısı düzenlendi.


Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına Payas Kaymakamı  Hakan Kılınçkaya da katıldı.


Payas Kaymakamı Hakan Kılınçkaya da yaptığı konuşmada, Payas’ın gelişmesi, büyümesi ve geleceğe güvenle bakması konularında çalışmalarıyla göz dolduran Belediye Başkanı Bekir Altan’dan övgüyle bahsetti ve yapılacak kentsel dönüşüm çalışmasına halkın büyük destek vermesi gerektiğini söyledi.


Payas’ın Karbeyaz ve İstiklal Mahallesi’ni kapsayan geniş bir coğrafyada yapılacak kentsel dönüşümün, uzun yıllardır kangren haline gelmiş sanayi ile konutların iç içe girdiği bir bölgenin yeniden imarını sağlayacağına vurgu yapan Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, geçmişte belediye imkanlarıyla yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarının referans olacağını hatırlattı.


Payas’ın geçmişe dönük önemli milatları olduğunu hatırlatan Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Birinci milatın Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi, İkinci Milatın İsdemir’in inşası, üçüncüsünün de Payas’ın ilçe olması olarak özetleyerek, dördüncü milatın da Payas halkı için çok önemli kentsel dönüşüm olacağını söyledi.


Payas Belediye Başkanı Bekir Altan yaptığı konuşmada, belediye başkanı seçildiği 1999 yılından bu yana kangren olmuş gecekondulaşma ile ilgili şu çarpıcı cümleyi kullandı :” Bir belediye başkanı olarak ihbar ediyorum. Payas’ın yüzde 70’i ruhsatsız ve kaçak bir  şekilde  yapılaşmış. Biz bu sorunu hakkaniyetle çözeceğiz. Daha önce yıkım yaptığımız yerlerde vatandaşın evine karşılık bir ev verdik. Yıkım zamanlarında olaylar çıkar. Payas’ta değil olay çıkması, evlerinin yıkılıp yenisinin verilmesini isteyen vatandaşlarla karşılaştık. Bu bizim için gururdur”


Hatay Gazetesi




Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Hatay'da kentsel dönüşümün uygulanacağı 3 ilçeden biri olan Payas'ta düzenlenen bilgilendirme toplantısına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Payas Külliyesi'nde Kaymakam Hakan Kılınçkaya, AK Parti İçe Başkanı Cıhangir Yıldırım ve meclis üyelerinin de katıldığı toplantıda İstiklal ve Karbeyaz Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Bekir Altan, 81 ilden göç alan Payas'ın çehresinin değişeceğini söyledi. 


DÖNÜŞÜM İÇİN İLK ADIM 

Yoğun göçe bağlı olarak artan gecekondulaşma yüzünden ilçenin yaşanmaz hale geldiğini vurgulayan Başkan Aştan, "Bugün ne yazık ki ilçede yüzde 90 oranında çarpık yapılaşma var. Tabi çok kötü bir görüntü bu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, başbakanlığı döneminde radikal bir karar alıp '20 yılda ülkeyi dönüştüreceğiz' dedi. Biz de bu söyleme sahip çıkmak durumundayız. Bu dönüşüm için ilk adımı attık" dedi. Deprem bölgesinde belediye başkanlığı yapmanın vicdan gerektirdiğini ifade eden Bekir Altan, "Depremler ülkemizde çok can yaktı. Kocaeli,  Adana  ve Van depremleri ortada. Yarın bir gün vatandaşlarımızın 'Nerede bu devlet!' diye bağırmaması için acil olarak dönüşüme adapte olmak zorundayız. Tabi bu o kadar kolay değil. Çünkü dönüşüm dediğinizde akla 3 şey gelir. Zabıta, polis, panzerlerle ev yıkmak. Fakat biz bu algıyı kıracağız" diye konuştu. 


Sabah


Geri Dön