20 / 04 / 2024

Hatay Samandağ Vergi Dairesi binası dönüşümle yenilenecek!

Hatay Samandağ Vergi Dairesi binası dönüşümle yenilenecek!

Eski Vergi dairesinin bulunduğu binanın yeniden inşa edilmesiyle ilgili toplantı Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir katılımıyla Samandağ Belediyesi eski meclis salonunda gerçekleştirildi.



Eski Vergi dairesinin bulunduğu binanın yeniden inşa edilmesiyle ilgili toplantı Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir katılımıyla 23 Şubat Pazartesi günü saat 16: 00’da Samandağ Belediyesi eski meclis salonunda gerçekleştirildi. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında eski vergi dairesi binasının yıkımı ve yeniden yapılandırılması ile ilgili yapılan toplantıda Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Mimar Ali Aştah, Mimar Mustafa Özçelik Eski vergi dairesi binasının mülk sahipleri katıldı.


Eski vergi dairesi binasının mülk sahiplerinden Abdurahman Miççooğulları söz alarak :”komisyondaki üye arkadaşlarla yeni şekillenen projeyi uygun gördük. Ufak tefek sorunlarımızı büyütmeden mutabakat sağlamamız lazım. Samandağ Belediye Başkanımız sayın Mithat Nehir bize karışmıyor. Hangi kararı çıkarırsak destekliyor. Böyle imkanları her yerde bulamayız. Başkanımızın bu yaklaşımdan dolayı teşekkür ediyorum.”dedi


Mimar Ali Aştah en güzel ve herkesin mutabakat sağlayacağı bir proje hazırladıklarını ve bunun için çalışma yaptıklarını dile getirirken; Mimar Mustafa Özçelik mevcut binanın yıkılması söz konusu. Amacımız kullanılabilir ve ihtiyacı karşılayacak bir bina olması. Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında işyerinin korunması çok önemli.


Yeni inşa edilecek Binanın yapımı ile ilgili Belediye Başkanı Mithat Nehir yaptığı açıklamada şöyle dedi; “Projeye onay verdik. Biz Belediye olarak mevcut projenin yapılmasından yanayım. Arkadaşlarımız bina ortak protokolü oluşturacak. Artık biz bu işi bundan sonra nasıl götüreceğiz? Bu kararların çıkmasını istiyorum.”dedi.


Başkan Nehir konuşmasının devamında:”Bugüne kadar attığımız her adımda ve her şeyi paylaştık. Karar süreçlerine de de birlikte katıldık. Bundan sonra her geçen gün bizim aleyhimize işliyor. Bundan hepiniz muzdaripsiniz. Mal, mülk sahipleri dışında birkaç kiracı arkadaşımız tereddüt ediyor. Süreci fazla uzatmadan en kısa zamanda başlanmalı, özellikle bugün bir nihai karar çıkmasını istiyorum. Görev paylaşımı üzerinde bir araya gelinsin ve bir an önce bitirilsin. Alacağınız her karar sizin için hayırlı olacak. Ben de sizin alacağınız kararın arkasında duracağım. Karar verin ve yürümeye başlayalım. “dedi.


Samandağ Gazetesi


Haber Antakya Zafer Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Samandağ'da kentsel dönüşüm projesi kapsamında eski vergi dairesi binası yıkımı ve yeniden yapılandırılması ile ilgili toplantı düzenlendi. 

Gerçekleşen toplantıya Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir. Mimar Ali Aştah, Mimar Mustafa Özçelik ve eski vergi dairesi binasının mülk sahipleri katıldı. 

ESKİ VERGİ DAİRESİ YERİNE YENİSİ YAPILACAK 

Belediye Başkanı Mithat Nehir, toplantıda yeniden yapılacak vergi dairesi binası ile ilgili yaptığı açıklamada,"Projeye onay verdik. Biz Belediye olarak mevcut projenin yapılmasından yanayım. Arkadaşlarımız bina ortak protokolü oluşturacak. Artık biz bu işi bundan sonra nasıl götüreceğiz? Bu kararların çıkmasını istiyorum."dedi


HER GEÇEN GÜN ALEYHİMİZE

Bugüne kadar attıkları her adımda ve her şeyi ilgililer ile paylaştıklarını belirten Başkan Nehir, "Karar süreçlerine de birlikte katıldık. Bundan sonra her geçen gün bizim aleyhimize işliyor. Bundan hepiniz muzdaripsiniz. Mal, mülk sahipleri dışında birkaç kiracı arkadaşımız tereddüt ediyor. Süreci fazla uzatmadan en kısa zamanda başlanmalı, özellikle bugün bir nihai karar çıkmasını istiyorum. Görev paylaşımı üzerinde bir araya gelinsin ve bir an önce bitirilsin. Alacağınız her karar sizin için hayırlı olacak. Ben de sizin alacağınız kararın arkasında duracağım. Karar verin ve yürümeye başlayalım." açıklamasını yaptı. Eski vergi dairesi binası mülk sahiplerinden Abdurahman Miççooğulları yeniden şekillenen projeyi uygun gördüklerini belirterek, ufak tefek sorunların büyütmeden mutabakat sağlanması gerekliğini kaydetti.


Antakya Zafer Gazetesi


Geri Dön