18 / 04 / 2024

Hatay Samandağ'a 24 derslikli okul geliyor!

Hatay Samandağ'a 24 derslikli okul geliyor!

HATAYLI hayırsever işadamı Maruf Cilli tarafından, Samandağ ilçesi Tekebaşı Mahallesine yaptırılacak olan 24 derslikli okulun protokolü Hatay Valiliği'nde gerçekleştirilen törenle imzalandı.



HATAYLI hayırsever işadamı Maruf Cilli tarafından, Samandağ ilçesi Tekebaşı Mahallesine yaptırılacak olan 24 derslikli okulun protokolü Hatay Valiliği'nde gerçekleştirilen törenle imzalandı.


İmza töreninde konuşan Hatay Valisi Erdal Ata, görev yaptığı her ilde, eğitime ayrı bir önem verdiğini söyledi. Devletin en fazla ödeneği eğitime aktardığını belirten Vali Ata, "Göreve başladığım bu üçüncü ayımda hayırseverlerle okul yaptırmak için protokol imzalamak çok sevindirici. Çünkü mesleki hayatım boyunca ülkemizin hemen hemen sorununun eğitim olduğu inancıyla daima eğitim yardımlarına her zaman için önem verdik. Devlet olarak en fazla bütçenin eğitime ayrılmasına rağmen öğrenci sayımızın fazla olması, genç bir nüfusumuzun olması sebebiyle eğitim ile ilgili büyük bir pay ayrılmasına rağmen illerdeki okul derslik ihtiyaçlarını karşılamada hayırseverlerimizin de desteğinin olduğunu biliyoruz. Görev yaptığım her yerde de bu konuda özel olarak çalışmalar yaptık. Burada da inşallah önümüzdeki süreçte düşünüyoruz. Hayırsever sanayicilerimize, iş adamlarımıza, sivil toplum örgütlerini bir araya toplayıp ildeki eğitim yatırımlarına sizler gibi hayırseverlerimizin desteğini sağlamak amacıyla ama biraz zaman geçsin hem ili tanıyalım hem biraz ekonomik yönden sanayicimiz, işadamımız biraz düzlüğe çıksın ondan sonra bir kampanya başlatalım diye düşünüyoruz. Ben sizlere katkınızdan dolayı tüm ailenin fertlerine teşekkür ediyorum" dedi.


OKUYAMAYAN ÇOCUKLARA ÜZÜLÜP OKUL YAPMAYA KARAR VERMİŞ

Hayırsever işadamı Maruf Cilli de, ailesinin yaşadığı Samandağ ilçesi ve mahallelerindeki öğrencilerin, liseden sonra okulu bırakmalarına çok üzüldüğünü belirterek, Tekebaşı Mahallesi'ne bir lise yaptırmayı bu öğrencileri gördükten sonra karar verdiğini söyledi.

Cilli açıklamasında, "Benim hayalim Tekebaşı ile çevre mahallelerdeki bütün çocuklarımızın ve gençlerimizin lise, üniversite okuyabilmeleridir. Yapılacak lisemizde gençlerimizin eğitim görmeleri ve başarılı olmaları benim için gurur kaynağı olacaktır. Okulumuzun öncelikle Tekebaşı mahallemize, Samandağ'ımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.


NAKİT BAĞIŞ 2 MİLYON 500 BİN LİRA

İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan okulla ilgili verdiği bilgilerde, okulun toplam maliyetinin 5 milyon 900 bin lira olduğunu, hayırsever işadamı Maruf Cilli'nin ise 2 milyon 500 bin lira nakit para bağışında bulunduğunu belirtti. Karahan okulun 24 derslikli olarak inşa edileceğini hatırlatarak, okulun inşa edileceği alanın ise hazineye ait olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından okulun yapım protokolü, Hatay Valisi Erdal Ata, hayırsever Maruf Cilli, Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik ve İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan tarafından imzalandı.



Geri Dön