29 / 03 / 2024

Hatay Teknoloji Geliştirme Bölgesi Protokol İmza Töreni yapıldı!

Hatay Teknoloji Geliştirme Bölgesi Protokol İmza Töreni yapıldı!

Hatay Teknoloji Geliştirme Bölgesi Protokol İmza Töreni yapıldı. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz '' Teknokentler 2023 hedefleri doğrultusuna göre ülkemizin önemli atılımlarından biridir '' dedi.



Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, teknokentlerin 2023 hedefleri doğrultusunda ülkenin önemli atılımlarından biri olduğunu belirtti.


Lekesiz, Valilik Toplantı Salonu'nda Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Antakya ve İskenderun kampüslerinde, kurulacak Hatay Teknoloji Geliştirme Bölgesi Protokol İmza Töreni'nde yaptığı konuşmada, güncel teknolojilerin gerisinde kalarak, satın alarak veya ikinci el teknolojilerin pazarı durumunda kalarak dünyanın en gelişmiş 10 ekonomisi arasında yer alma hedefine ulaşılamayacağını söyledi.


Ülke genelinde yerli sanayicileri bilinçlendirmek, yeni buluş veya teknolojiyi geliştirme çabalarına rehberlik etmek, yenilikçi bir anlayışla ürün çeşitliliğini artırma konusunda desteklemek amacıyla teknokent çalışmaları başlatıldığını belirten Lekesiz, ekonomik, sosyal ve kültürel birçok alanda ülkeye pozitif katkı yaptığı rakamlar ile ortada olan Hatay'ın bu sürecin dışında kalmasının düşünülemez olduğunu ifade etti.


Lekesiz, KOBİ ağırlıklı şirketlerin bulunduğu bölgelerde, teknoloji üretmeden rekabet gücünü yükseltmek, yenilikçi ürünlere yönelmeden büyüyebilmenin pek mümkün görünmediğini, oysa teknokentlerin üretim ve hizmet sektörü kuruluşlarını ar-ge yapmaya, kendi teknolojilerini üretmeye teşvik ettiğini belirtti.


Rekabet gücündeki dezavantajları ortadan kaldırabilmenin yolunun teknokentlerden geçtiğini vurgulayan Vali Lekesiz, şöyle devam etti:


''Teknokentler, 2023 hedefleri doğrultusunda ülkemizin önemli atılımlarından biridir. Kurulacak Teknoloji Geliştirme Bölgesi çalışmalarını hızlandırarak bir an önce ilimizdeki işletmelerin hizmetine sunmak mecburiyetindeyiz. Gerek ilimizin kalkınmasına daha fazla destek vermek için, gerekse ülkemizin 2023 hedeflerine ilimizin vereceği katkıyı artırmak için teknokenti firmalarımızın hizmetine sunmalıyız. Böylelikle Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının teknoloji geliştirme bölgelerindeki gelişmeleri daha yakından takip etmek için oluşturduğu Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksi’nde ilimize yakışan performansı sergilemeliyiz. Bu kapsamda kuruluşu Resmi Gazete’de ilan edilen Hatay Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin ilimizin üretim ve hizmet sektörüne yeni ürünler, geliştirilmiş ürünler, yeni teknolojiler ve geliştirilmiş teknolojiler üretmek suretiyle yerel firmalarımızın rekabet gücünü artıracakları, kalite ve verimliliği yükseltecekleri konusunda önemli destekler sağlayacağı kanaatindeyim.''


MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder de törende gerçekleştirdiği sunumla kurulacak Hatay Teknoloji Geliştirme Bölgesi hakkında bilgi verdi.


Konuşmaların ardından Vali Lekesiz, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Güder, kamu kurumu, meslek örgütü ve özel sektör temsilcileri arasında Hatay Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Şirket Sözleşmesi imzalandı.


AA


Geri Dön