28 / 03 / 2024

Hatay Teleferik Projesi'nde çalışmalar hızlanacak!

Hatay Teleferik Projesi'nde çalışmalar hızlanacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Hatay Büyükşehir Belediyesi teleferik projesindeki çalışmaları hızlandırıyor.



Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt ile beraberindeki heyet, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın öncülüğünde Defne ilçesinde hayata geçirilecek olan Uğur Mumcu Battı-Çıktı Projesi ile Antakya Teleferik Projelerinin yapım çalışmalarını yerinde inceledi.


Yapılan inceleme ve bir takım teknik geziler sırasında Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt’a Kurullar Dairesi Başkanı Emel Ateş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, Hatay Müze Müdürü Nilüfer Sezgin, HBB Proje Koordinatörü Hasan Maden ve HBB KUDEB Müdürü Ratibe Buğrahan da eşlik etti.



HBB PROJENİN HIZLANMASI İÇİN ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA KURULU BİR ARAYA GETİRİYOR



Kısa bir süre önce yapılan çalışmalar sırasında kazı ekipleri tarafından bulunarak çalışmaların durdurulmasına sebep olan III. Yüzyıl Roma dönemine ait mozaik ve hamam kalıntısı, Hatay’ın tarihteki yerinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha meydana çıkarmıştır.  Heyet tarafından yapılan incelemeler sırasında, bu çalışmalar ile ilgili konuya yeni vakıf olduklarını ve yapılan çalışmaların düzgün ve memnuniyet verici olduğunu belirten Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt ayrıca yürütülen çalışmalara olumlu baktıklarını belirti. Heyet, önümüzdeki günlerde Uğur Mumcu Battı Çıktı Projesi ve Antakya Teleferik Projeleri için tekrar bir araya gelinerek projelerin yapımlarının hızlanması için gerekli girişimin yapılarak, projenin tamamlanmasına olumlu katkı vereceklerini ifade etti.  



Hatay Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön