26 / 04 / 2024

Hatay'a yeni battı-çıktı kavşak!

Hatay'a yeni battı-çıktı kavşak!

Hatay Büyük Şehir Belediyesi tarafından İskenderun kent trafiğine kalıcı çözüm bulmak amacıyla başlatılan yeni battı-çıktı kavşak projesi start aldı.




Hatay Büyük Şehir Belediyesi tarafından İskenderun kent trafiğine kalıcı çözüm bulmak amacıyla başlatılan "PAC Meydanı ile Tayfur Sökmen Bulvarı"  arasındaki battı-çıktı kavşak projesi start aldı. 


180 gün içerisinde bitirilerek hizmete açılması planlanan proje düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına; HBB Ulaşım Dairesi Başkan Vekili Nuri Baycan,  3.Bölge Zabıta Müdürü Ahmet Keskin, HBB Trafik Şube Müdürü Fatih Özdemir, İskenderun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amiri Tahsin Karataş, İskenderun Belediyesi yetkilisi Halil Şimşek, İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı Erol Akın, oda temsilcileri, dolmuş kooperatifleri yöneticileri ve basın mensupları katıldı.


Konuyla ilgili açıklama yapan HBB 3’üncü Bölge Zabıta Müdürü Ahmet Keskin şöyle konuştu: “Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş'ın önerileri ve istişare halinde soruna çözüm bulunması isteği doğrultusunda ilgili birimlerle bir planlama yaptık. Kente giriş ve çıkış olmak üzere 2 ana kademede çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Özellikle toplu taşıma araçlarının trafik akışını belirleme konusunda hassas davrandık. Belirlediğimiz güzergâhlarda toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlarımız kent merkezine doğru biraz yürümek zorunda kalacaklar. Cefa çekmeden sefa sürülmez. Bu konuda vatandaşlarımız kadar dolmuşlar  ve çevre esnafımıza da büyük görev düşüyor. Bu proje bittiğinde İskenderun'un en az 40 yıllık trafik sorununu çözmüş olacağız. Bu projeye hep birlikte sahip çıkmalıyız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."


 



Hatay Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön