20 / 04 / 2024

Hatay'a yeni üst geçit inşa ediliyor!

Hatay'a yeni üst geçit inşa ediliyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri Antakya Atatürk Caddesi Akademi Hastanesi mevkiinde, yayaların sık kullandığı bir nokta olan ve yol geçişleri sırasında tehlike yaratan güzergâha yapılacak üst geçidin temelini attı.




Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), Fen İşleri Daire Başkanlığıeliyle vatandaşların trafikte problemler yaşadığı noktalardaki önemli çalışmalarıyla takdir toplamaya devam ediyor.


HBB ekipleri bu kapsamda Antakya Atatürk Caddesi Akademi Hastanesi mevkiinde, yayaların sık kullandığı bir nokta olan ve yol geçişleri sırasında tehlike yaratan güzergâha yapılacak üst geçidintemelini attı.


Çevre yolu olması itibariyle yoğun bir trafik akışına sahip olan ve özellikle hastane güzergâhı olması itibariyle yayaların da sıkılıkla kullandığı yola üst geçit temeli atan HBB, projede engelli vatandaşların ve yaşlıların yapılacak üst geçidi rahatlıkla kullanabilmeleri hususunu ön planda tuttu.


5 metre yüksekliğinde ve 53 metre uzunluğunda çift asansörlü olarak tasarlanan ve çelik malzemeyle yapılacak üst geçidi vatandaşların hizmetine bir an önce sunabilmek için temel atımı sonrasında çalışmalara ivedilikle başlayan HBB ekipleri, bir projeyi daha kısa sürede tamamlayarak halkın hizmetine sunacak olmanın heyecanını yaşıyor.


Teknolojinin imkânları kullanılarak çift asansörlü olarak tasarlanan üst geçit, özellikle engelli vatandaşların ve yaşlıların trafikte yaşadığı en büyük problemlerden biri olan karşıdan karşıya geçişlerde büyük bir kolaylık sağlayacak.


Temeli atılan üst geçidin gerekliliğine vurgu yapan sürücü ve yayalar, böylesine önemli bir noktada hemşehrilerinin can ve mal güvenliğini ön planda tutarak otaya koyduğu duyarlı projeden dolayı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkür ettiler.



Hatay Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön