29 / 03 / 2024

Hatay'da icradan 1 milyon 156 bin TL'ye satılık fabrika!

Hatay'da icradan 1 milyon 156 bin TL'ye satılık fabrika!

Reyhanlı 1. İcra Müdürlüğü,  Hatay İli, Reyhanlı İlçesi,  Telgazi Mahmutbey Köyü, 54 parselde yer alan 17 bin 584 metrekare alanlı Reysan Yağ Fabrikası ve arsasını satışa sunuyor



Reyhanlı 1. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. REYHANLI 1. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN GAYRİMENKUL AçIK ARTIRMA İLANI
DOSYA NO: 2010/316 Tal.

Satılmasına karar verilen gayri menkulün cinsi, kıymeti, adedi.evsafı: Reyhanlı İlçesi, Telgazi Mahmutbey Köyü, 54 parselde tapuya kayıtlı 17584,00 m2 miktarındaki Kargir Reysan Yağ Fab. Arsası cinsindeki taşınmazın tam hissesi. Hali Hazır Durumu: Taşınmaz üzerinde eski çırçır ve prese fabrikası ile binaları vardır. Yer Reyhanlı Kırıkhan yolu üzerinde Reysan Yağ Fabrikası yanı eski Zirai Donatım depoları bitişiğinde bulunmaktadır. Halen kaba inşaat şeklinde, atıl, çalışmaz durumda, depo ve fabrika binası sıvasız, briket duvarlı, kaba inşaat şeklindedir. İdari bina sıvalı, boyalı, ahşap doğramalı bir yer olup, hali hazırda boyaların dökülü, doğramaları sökülmüş olduğu, kullanım için onarım gerektiren bir yerdir. Lojman ve işçi yatakhaneleri betonarme, sıvalı, kireç badanalı, doğramaları sökülmüş, eski, kullanım için onarım gerektiren bir yerdir. Binalar 3A yapı sınırındadır. Bahçesinde çam ağaçları ve asma ağaçları vardır. Fabrika sahası ham yer beton olup, diğer kalan kısımlar toprak bahçedir. Taşınmaz üzerindeki binalardan; idari bina, İki katlı olup, toplam 247 m2 dir. Sundurma; toplam 479 m2 olup, demir çelik ayaklar üzerine oturtulmuş, galveniz saç kaplamalı, profil çatılıdır. Önü tamamen açıktır. Arka ve yan duvarları briket örülüdür. Kuzeydeki depolar; toplam 1310 m2 olup, sıvasız, briket duvarlı, kaba inşaat şeklinde, demir kapılı, betonarme karkas ambardır.'Makine dairesi; toplam 3024 m2,3 ve 2 kat şeklinde yapılan bir yer olup, briket duvarlı, sıvasız, kaba inşaat şeklinde betonarme karkas binadır. Güney depoları; toplam 2396 m2 olup, kaba inşaat şeklinde, briket duvarlı, sıvasız, pamuk ambarlarıdır. Betonarme karkas yapıdır. Güney batıdaki atık depo ambar; toplam 1066 m2 olup, betonarme karkas, kaba inşaat şeklinde, sıvasız, briket duvarlı, yerler toprak, yer yer hasar yemiş ambardır. Lojman İşçi yatakhanesi(Sosyal tesis); iki katlı betonarme karkas yapıdır. Toplam 357 m2 dir. Sıvalı, badanalı, doğramaları ve tesisatı sökülü şekildeki yapıdır. Beton saha; toplam 6200 m2 olup, yer betonudur. Ayrıca fabrika sahasında 23-25 yaşlarında 75 adet çam ağacı, bir adet 20-22 yaşlarında asma ve 2 adet 13-15 yaşlarında asma ağacı bulunmaktadır.

İmar Durumu: Reyhanlı Belediye Başkanlığının 28.05.2010 tarih ve 533-293 sayılı yazısına göre, sanayi alanı olarak gözükmektedir.

Kıymeti: Taşınmazın tam hissesine (Fabrika binası ve müştemilatı ve arsası ile birlikte), 1.156.980,00 TL. kıymet takdir edilmiş ve taşınmaz bu bedel üzerinden satışa çıkarılmıştır.

1- Taşınmaz 11.10.2011 Salı günü saat: 10.30-10.40 arasında Reyhanlı Belediye Başkanlığı Mezat Salonunda, açık artırma suretiyle satılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60 nı ve rüçhanlı alacakları varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla 21.10.2011 Cuma günü aynı yer ve de Saatte de .ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktarlar elde edilmemişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. şžu kadar ki, artırma bedellerinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40 mı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacağın toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20 si nisbetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. İhale pulu.tapu harç ve masrafları ile KDV ve teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye ve birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-şžartnameler, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilir.

6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/316 Tal. Sayılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 18.08.2011 (lc.lf.K.126)
(*)llgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

NOT: Satış ilanı ilgililerin bilinen adreslerine tebliğe gönderilmiş olup adreste tebligat yapılamaması veya adresleri bilinmeyenler içinde iş bu satış ilanının ilanen tebligat yerine kaim olacağı ilan olunur.

İlanı görmek için tıklayınız


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön