17 / 04 / 2024

Hatay'da icradan 4.5 milyon TL'ye satılık fabrika ve arsası!

Hatay'da icradan 4.5 milyon TL'ye satılık fabrika ve arsası!

Kırıkhan İcra Dairesi Müdürlüğü, Hatay'ın Kırıkhan İlçesi Mahmutlu Köyü'ndeki fabrika ve arsasını satışa çıkardı. Gayrimenkulün satış bedeli 4 milyon 532 bin 609 TL olarak belirlendi.



Kırıkhan İcra Dairesi Müdürlüğü, Hatay'ın Kırıkhan İlçesi Mahmutlu Köyü'ndeki fabrika ve arsasını 4 milyon 532 bin 609 TL'ye satıyor. İhale, 23 Eylül 2017 günü saat 15:00'da gerçekleşecek.



KIRIKHAN İCRA DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ



Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :


1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri : Hatay / Kırıkhan İlçesi , Mahmutlu Köyü 3658 parsel , 8248,48 metrekare yüzölçümlü taşınmaz borçlu adına tam hisselidir. aslanlar fabrikası içerisinde İdari bina, depolar, pamuk preshane bölümü,Usta ve çırçır bölümü, mescit ve tuvaletler bölümü bulunmaktadır.


İDARİ BİNA ;

Zemin kattan oluşaniçerisindeBekleme salonu,Muhasebe odası,Oturma odası,Mutfak,Banyo ve Wcbulunan tek katlı toplam 140 m2 oturumlu betonarme bir yapıdır. Giriş kapısı demirden yapılmıştır. Girişte bekleme salonu,Giriş kapısının sol tarafında Muhasebe odası,Giriş kapısının karşısında pvc kaplamayla yapılmış bir kapıdan Mutfak,Oturma odası,Banyo ve wcbağımsız bölümlerine giriş yapılmaktadır.


Bekleme salonunda ;Yerler karo mozaik kaplamadır. Pencereler pvc kaplamalı olup demir korkulukludur. Duvarları sıvalı ve boyalıdır.


Muhasebe odasında ;Giriş kapısı çeliktir. Yerler ahşap parkedir. Üç adet penceresi olup Pencereler Pvc kaplamadan yapılmıştır. Pencerelere demir korkuluklar ve güneşlik takılmıştır. Duvarlar sıvalı ve boyalıdır. Tavanda aydınlatma sistemi vardır.


Oturma odasında:Giriş kapısı ahşaptan yapılmıştır. Yerler karo mozaik kaplamadır. Pencereler pvc kaplamalı olup demir korkulukludur. Duvarları sıvalı ve boyalıdır.


Mutfakta,Banyo ve Wc ;Giriş kapısı ahşaptan yapılmıştır. Yerler karo mozaik kaplamadır.Pencereler pvc kaplamalı olup demir korkulukludur. Duvarları sıvalı ve boyalıdır. Mutfak dolabı bulunmaktadır. Banyo ve wc duvarları fayans kaplamadır.


DEPOLAR ;

Farklı kullanım amaçları olan her biri 345 metekare alana sahip Betonarme ve çelikten yapılmış 4 Adet depo bulunmaktadır. Depo giriş kapıları 5 er metre olup iç ölçüleri yaklaşık 15m * 23m ebatındadır. Yerler beton kaplamadır.Depoların kat yükseklikleri6 metredir. Yerden 3 metreye kadar sıvalı olup geri kalan 3 metre biriketle örülmüş ve sıvasızdır. Çatısı çelik kafes sistemden yapılmış olup üstü alimünyum çatı kaplamasıyla kapatılmıştır.


PAMUK PRESHANE BÖLÜMÜ ;

Zemin ve asma kattan oluşan 200 metrekare alana sahip betonarme binadır.Asma kata demir merpenle çıkılmaktadır. Yerler beton kaplama olup beton çatlakları mevcuttur.Duvarlar sıvalı olup boyası yapılmamıştır. Tavan sıvası yapılmamıştır. Duvarlarda ve tavanda kararmalar ve yıpranmalar meydana gelmiştir. 


USTA VE ÇIRÇIR BÖLÜMÜ;

Pamuk ve preshane odasının bulunduğu binanın 2.katındadır. Giriş kapısı demirden yapılmıştır. Giriş kapısının sol tarafında çırçır odası, sağında yatak odası,tam karşısında dinlenme odası vardır. Balkona çıkan bir koridor bulunmakta olup koridor üzerinde wc vardır.Bütün bölümlerin yapım özellikleri aynıdır.

Kapılar demirden yapılmıştır. Yerler beton kaplama olup yerde beton çatlakları mevcuttur. Duvarları sıvalıdır ancak boya yapılmamıştır. Duvarlarda çatlaklar ve yıpranmalar vardır. Tavanda nemlenmeler ve kararmalar oluşmuştur. Teras katı Çelik kafes sistemden yapılmış ve üstü alimünyum çatı kaplamasıyla kapatılmıştır.


AVLU BÖLÜMÜ;

Avluda Farklı kullanım amacı olan Betonarme ve çelikten yapılmış bir alan bulunmaktadır. Depo giriş Yerler beton kaplamadır. Kat yüksekliği 6 metredir. Yerden 3 metreye kadar duvarla örülmüş vesıvalı olup geri kalan 3 metrelik duvar kısımlarına duvar örülmeyip alimünyum çatı kaplamasıyla kapatılmıştır. Çatısı çelik kafes sistemden yapılmış olup üstü alimünyum çatı kaplamasıyla kapatılmıştır. Tavan kısmından galvonezli borular geçmektedir.


MESCİT VE TUVALETLER BÖLÜMÜ ;

Kapılar ve pencereler ahşaptan yapılmıştır. Yerler karo mozaik kaplamadır. Duvarları sıvalı ve boyalıdır.

Elektrik sistemi ve taşınmaz üzerinde bulunan çam ve dut ağaçları gayrimenkülün mütemmim cuzi niteliğinde olduğundan değerleri taşınmazın değerine eklenilmiş olup . taşınmazla birlikte satışa çıkartılmıştır.

Kıymeti : 4.532.609,72 TL

KDV Oranı : %18

Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydında olduğu gibidir

1. Satış Günü : 25/09/2017 günü 15:00 - 15:10 arası

2. Satış Günü : 23/10/2017 günü 15:00 - 15:10 arası

Satış Yeri : KIRIKHAN DENETİM SERBESTLİK MÜDÜRLÜĞÜ KONFERANS SALONU YENİ MAH. RECEP TAYYİP ERDOĞAN BULVARI KIRIKHAN / HATAY


Satış şartları :


1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin yüzde 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2015/1041 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.20/07/2017


Geri Dön