25 / 04 / 2024

Hatay'daki tarihi taş köprü yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

Hatay'daki tarihi taş köprü yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

Güzelburç mahallesini birbirine bağlayan köprünün kapatılmasıyla zorluklar yaşadıklarını dile getiren mahalle sakinleri, " Yer çökmelerinden dolayı elbette büyük bir huzursuzluk çekiyoruz,Ancak, köprünün kapatılması bizleri sıkıntıya soktu" dedi




Güzelburç mahallesini birbirine bağlayan köprünün kapatılmasıyla zorluklar yaşadıklarını dile getiren mahalle sakinleri, " Yer çökmelerinden dolayı elbette büyük bir huzursuzluk çekiyoruz, Ancak, köprünün kapatılması bizleri sıkıntıya soktu. Tarihi köprü, Güzelburç' u birbirine bağlayan bir unsur. 

Bunun için yer sarsıntıların nedenli etkilendiği veya trafiğe açılması için ne gibi önlemler alınması gerektiği konusunda ilgililerden duyarlılık bekliyoruz. Bu köprü bizim için çok önemlidir. Şu an tehlike dolayısıyla belki kapatıldı. Ama açılması, biz mahalle sakinlerine büyük kolaylıklar getirecektir" ifadesinde bulundular, Hatay' ınAntakya merkez ilçesine bağlı Güzelburç mahallesindeki yer kaymaları, tarihi köprüyü de tehdit eder hale geldi. 

Mahalle sakinleri, yer kaymalarının köprünün her iki tarafından ciddi anlamda çökmelere neden olduğunu belirtirken, güvenlik açısından kapatılan köprünün bir an önce açılmasını istediler. 


Hatay Anayurt


Geri Dön