29 / 03 / 2024

Hatay'ın 1/5.000 ölçekli nazım imar planı tamamlanmalı!

Hatay'ın 1/5.000 ölçekli nazım imar planı tamamlanmalı!

Kısa adı HASİAD olan Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği, iş dünyası başta olmak üzere ilimiz Hatay'ın diğer sorunlarının tespiti ve çözümü için kolları sıvamış ve ilk toplantıyı geçtiğimiz günlerde gerçekleştirmişti.



Kısa adı HASİAD olan Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği, iş dünyası başta olmak üzere ilimiz Hatay'ın diğer sorunlarının tespiti ve çözümü için kolları sıvamış ve ilk toplantıyı geçtiğimiz günlerde gerçekleştirmişti. İşadamlarını bir araya getiren toplantının ise bundan böyle 3 ayda bir farklı bir ilçede yapılması kararlaştırıldı. Bir sonraki toplantının adresi ise Kasım ayında İskenderun ilçesinde. 

Antakya'da Savon Otel'de yapılan 'Hatay İş Dünyası Çözüm Buluşması' adlı toplantı da Hatay ilinin sorun tespiti yapıldı. 


HATAY'IN ÖNCELİKLİ SORUNLARI

Son yıllarda komşu ülkelerde yaşanan savaş neticesinde Hatay sosyal ve ekonomik olarak ciddi şekilde etkilemiştir. Bölgemizde faaliyet gösteren iş adamlarına, sanayicilere, esnafa bu zor günlerde Destek sağlanmalıdır. 1/5.000 ölçekli nazım imar planının bir an önce tamamlanmasını istiyoruz. Sanayi ve Ticaret Harçlarının oldukça yüksek indirilmesini talep ediyoruz. Hava kirliliği, kentsel dönüşümün istenen hızda ilerlememesi, otogar, sebze hali ve oto galerilerin şehrin dışına çıkarılması. Belediyelerin ve Kurumların yerel firmaları desteklemek adına alım yaparken Hatay'da üretilen ürünlerin tercih önceliğinin olmasını istiyoruz. 


Esin Gazetesi


Geri Dön