28 / 03 / 2024

Hatay'ın tarihi evleri Marshall Renk Hareketi ile renkleniyor!

Hatay'ın tarihi evleri Marshall Renk Hareketi ile renkleniyor!

Marshall Renk Hareketi "adı altında binlerce yıl boyunca 13 uygarlığa ve üç semavi dine ev sahipliği yapmış, medeniyetler kenti Hatay'ın koruduğu tarihi mirası, Hatay Büyükşehir Belediyesi bu projeyle geleceğe daha emin adımlarla taşıyor.



Talip Köleoğlıı Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin rengarenk caddeler projesi kapsamında Kasım ayında İstanbul'da Akzonobel Marshall boya firmasıyla imzaları atılan proje; Kırk Asırlık Türk Yurdu Sokağı' nın tarihi evlerinin restore edilerek boyanmasıyla hayata geçiyor.


Gri ve kasvetli tüm alanları renkli hale getirmek için dünya çapında başlatılan bir girişim olan Akzonobel Global Renk Hareketi, Türkiye' de Marshall' la 2010 yılında Kadıköy Ayrılık Çeşmesi Sokağı' nda başlayarak, Yıldız Sarayı, Manisa Kula, Kadıköy Yeldeğirmeni Mahallesi ve Kastamonu' ya kadar ulaştı.


Bu yıl renk hareketi Hatay' a geliyor, mistik Antakya' nın benzersiz hikayesini renklerin gücü ile ortaya çıkarmasının heyecanı yaşanıyor.Marshall Renk Hareketi "adı altında binlerce yıl boyunca 13 uygarlığa ve üç semavi dine ev sahipliği yapmış, medeniyetler kenti Hatay'ın koruduğu tarihi mirası, Hatay Büyükşehir Belediyesi bu projeyle geleceğe daha emin adımlarla taşıyor.Akzonobcl' in Dünya çapında sürdürdüğü " İnsan Şehirler " adlı girişim Hatay Büyükşehir Belediyesi ile anlam buluyor. Bu girişim 6 temci kavram üzerinde ilerliyor.Şehirler daha renkli olmalı,Kentsel miras sahiplenilmeli Şehirlerin canlanabilmesi için insanlar birbirleriyle bağ kurabilmeli Eğitim bir kentin can damarı olmalı İnsanların dinlenebileceği ve spor yapabileceği alanlar olmalı.Kentsel tasarım iklim değişikliğini dikkate almalı İşte Hatay Büyükşehir Belediyesi' nin Akzanobel Marshall ile üzerinde yaklaşık 6 aydır çalıştığı bu proje ile Hatay yukarıda sayılan 6 adımla geleceğe doğru yürüyecek. Aktivitenin yapılacağı 40 Asırlık Türk Yurdu Sokağı, Akzonobel Marshall' m Hollanda merkezinde renk uzmanları tarafından sokağın tarihi misyonuna uygun olarak projelendirildi ve hayata geçiyor. Bu projeyle Hatay' ın " İnsan Şehir"( lluman Cities ) olabilmesi ve turistik tüm değerlerinin Diinya' ya tanıtılması hedefleniyor.Şehirleri renklendirerek, insanların hayatına farklılık ve canlılık getiren bu proje, 14 Mayıs saat 12:00' de Kırk Asırlık Türk Yurdu Sokağı'nda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve Akzonobel Marshall Cco' su Petros Katsampouris' in konuşmaları ve tarihi evlere ilk fırçayı vurmalarıyla başlayacak.Proje kapsamında müzik dinletileri, yiyecek ve içecck servisleri, animasyon gösterileri organizasyona anlam katacak. Ayrıca şehrin tarihi ve kültürel yerleri gezilecek.Bu büyük projeyle Hatay'ın giderek daha fazla çekim merkezi olması ve bu renk hareketinin sonucu olan 6 adımla Hatay' ın dünyadaki diğer" İnsan Şehirler "den ( Human Cities ) biri olması hedefleniyor.Organizasyona 30' a yakın ulusal basın mensubu ve köşe yazarı katılacak. Bu proje kapsamında ünlü yönetmen Ahmet Utlu' nun yöneteceği bir Hatay Belgeseli, tüm Dünya ve Türkiye' de izleyicilerle buluşacak. 


İrade


Geri Dön