29 / 03 / 2024

Hatek Yalıtım, yapılara yeni bir soluk getirecek!

Hatek Yalıtım, yapılara yeni bir soluk getirecek!

Hatek Yalıtım, hem binaların yalıtımını yapacak hem de yapılara yeni bir soluk getirecek. Organize Sanayi Bölgesi’nde ürettiği ürünleri ile Kayseri’nin yüzünü yenilemeye başlayan şirket, 5 milyon liralık bir yatırımı da hayata geçirmeyi planlıyor.



Hatek Yalıtım, hem binaların yalıtımını yapacak hem de yapılara yeni bir soluk getirecek.


Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı kararla şehir merkezinde yapılacak olan modernizasyon çalışmalarında önemli rol üstlenen Hatek Yalıtım, hem binaların yalıtımını yapacak hem de yapılara yeni bir soluk getirecek. Organize Sanayi Bölgesi’nde ürettiği ürünleri ile Kayseri’nin yüzünü yenilemeye başlayan şirket, 5 milyon liralık bir yatırımı da hayata geçirmeyi planlıyor.


Kayseri’de ‘Dekora’ markası ile xps ve eps yalıtım ürünlerinden dekoratif dış cephe kaplama ürünleri ürettiklerini belirten Hatek Yalıtım’ın sahibi Gökhan Gökmen, gösteriş ve sağlamlık kattıkları binalara kentin tarihi dokusu ile ön planda olan meydanını da eklediklerini söyledi. Firmalarının, “Alp Yapı Malzemeleri Limitet Şirketi” olarak 1998’de kurulduğunu ve ısı yalıtım levhaları alanında Türkiye’de ilk üretim yapan isimler arasında yer aldıklarını söyleyen Gökmen, dış cephe kaplamalarına yönelik ürünler imal ettiklerini belirtti.


Gökmen, “2006 yılına kadar sektörün lider kuruluşu olan ‘Mardav’ ile çalıştık. 2006’dan sonra ise ‘Dekora’ markamızla üretimimize devam ettik. O yıllarda Türkiye’de üretimi yapılmayan dekoratif dış cephe elemanlarının üretimini yaptık. Bu ürünleri çeşitli projelerde kullandık ve daha önce olmayan bir uygulamayı hayata geçirdiğimiz için sektörde bir başarıya imza attık. Şu anda bizim açtığımız yolda yürüyen yüzlerce firma ve binlerce çalışan bu sektörden kazanç sağlıyor. Bu da bizi ayrıca mutlu ediyor” dedi.


Enerji tasarrufu ve görsellik bir arada


Kayseri’nin şehir meydanında yapılan bu uygulamanın diğer il ve ilçelere de örnek olması gerektiğini vurgulayan Gökmen, “Şehir meydanında bulunan binaların cephelerinin yenilenmesi ile yalıtımının yapılması için verdiği karar ve harcadığı emek için Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne bir Kayserili olarak teşekkür ediyorum. Yapılan bu güzel ve çağdaş uygulama diğer il ve ilçe belediyeleri tarafından da tercih edilmeli. Söz konusu uygulama enerji tasarrufunu ve görselliği bir arada sunuyor” diye konuştu.


XPS levha üretimi için yatırım hazırlığında olduklarını söyleyen Gökmen, mevcut üretim tesisleri hakkında da bilgi verdi. Gökmen, “Şu anda 8 bin metrekaresi kapalı toplam 18 bin metrekare alana sahip fabrikamızda xps ve eps’ den mamul hazır dış cephe söve, kat silmesi ve cephe kaplamaları üretimine devam ediyoruz. Şu anda 22 kişi ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yıl içerisinde XPS ısı yalıtım levhası üretimi için 5 milyon liralık yatırım kararı aldık. Önümüzdeki yıl bu ürünün imalatına başlayacağız” dedi.


Hedefte Orta Asya ülkeleri ve Irak var


“Yurt içinde bayi ve son kullanıcı talepli çalışıyoruz” ifadelerini kullanan Gökmen, “Ürünümüzü yurt dışında iyi bir şekilde değerlendireceğimizi düşünüyoruz. Önceki yıllarda Romanya, Irak , Rusya, Türkmenistan ve Özbekistan’a ihracatımız oldu. Hedef pazar olarak Orta Asya ülkeleri ve Irak’ı görüyoruz” açıklamasını yaptı.


Ankara Ticari Hayat


Geri Dön