28 / 03 / 2024

Hatice Kolçak: Sahte emlak ilanlarını internet sitelerine koyuyorlar!

Hatice Kolçak: Sahte emlak ilanlarını internet sitelerine koyuyorlar!

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak dolandırıcılardan korunmak için tüketicileri uyardı.



Kolçak “ İstanbul’da ev aramak kuyuda iğne aramak gibi bir şey. Dolandırıcılar bu nedenle daha çok merkezi ve talep gören Beşiktaş gibi lokasyonlarda kiralık daire ve satılık konutlara tüketicilerin dikkatini çekecek sahte emlak ilanlarını internet sitelerine koyuyorlar.


Evin güzelliği ve fiyatının uygun olmasından dolayı tüketici evi kaçırmamak istiyor bu nedenle dolandırıcının istediği kaporayı gönderiyor ve bir daha bu kişiye ulaşamıyor. Derneğimize de bu konuda çok sayıda şikayet geliyor. Tüketicilere önerimiz evi görmeden, mülk sahibiyle konuşmadan kapora yatırmasınlar. Kaporayı mülk sahibine vermelerinde fayda var” açıklamasını yaptı.


Sahte fotoğraflarla ilan verip kapora alarak ortadan kayboluyorlar.


İnternet ve teknolojinin gelişmesiyle oluşan güven ortamı sanal ortamda suistimale uğruyor. Daha çok talebin yüksek olduğu lokasyonlarda tüketiciyi dolandırmaya çalışıyorlar. Aslında hiç olmayan bir eve ait tüketiciyi cezbeden fotograflar ilan sitelerine konuyor ve ilanın verildiği bölgeye göre çok düşük bir fiyat belirlenip müşteri bekleniyor. Ev güzel, fiyat ucuz olunca talep yüksek oluyor. Her arayan tüketiciye evin fiyatının bugüne özel olduğu ve talebin çok olduğu ancak kapora gönderirlerse evi onun adına rezerve edeceği söyleyen dolandırıcılar, tüketiciden kaporayı aldıktan sonra bir daha ulaşılmaz oluyorlar.


Yeni Akit


Geri Dön