29 / 03 / 2024

Hatice Sultan Yalısı tesisi çürüyor!

Hatice Sultan Yalısı tesisi çürüyor!

Ortaköy Hatice Sultan Yalısı ve müştemilatında bulunan su sporları tesisi, Spor İl Müdürlüğü'nden alınıp ihaleyle özel sektöre verilmek istenirken Danıştay'ın ihaleyi durdurma kararıyla sahipsiz kaldı.



Türkiye'de saymakla bitmeyecek kadar çok çürümeye terk edilmiş spor tesisi var. İstanbul'un göbeğindeki Ortaköy Hatice Sultan Yalısı'nda bulunan yüzme tesisleri de onlardan biri. Kullanım hakkı 2006'da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne verilen tesis, 5 ay önce bilinmeyen bir sebeple boşaltıldı.Yetkililer tesisi 29 yıllığına `yap, işlet, devret' modeliyle butik otel olacak şekilde ihale etti. Ancak danıştay ihaleyi durdurdu.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yönetiminde olduğu  2 yıl 5 aylık zaman zarfında 2 bin 500 çocuğa yüzmeyi öğreten havuz, binlerce yüzme sever yetişkine de kurs ve antrenman mekanı oldu. Öyle ki bu tesislerde çalışan birçok sporcu derece yaptı, ulusal ve uluslararası turnuvalarda boy gösterdi. Başta İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü olmak üzere çok sayıda kulüp ve okulun yüzme spocuları bu tesislerden istifade etti. Kısa sürede bu kadar çok faaliyete imza atan tesis, bugünlerde çürümeye terk edilmiş durumda.

Yüzme dalında sporcu ve tesis sayısının yetersiz olmasının üzerine mevcut tesislerden birinin daha kapanmasına çok üzüldüklerini söyleyen Heybeliada Su Sporları Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Argir Liaje, "Türk sporuna böylesine önemli ve anlamlı hizmet veren, merkezi konumuyla bu spora gönül vermiş su sporları kulüpleri için büyük bir fırsat olan Ortaköy havuzunun tekrar faaliyete geçip sutopu ve yüzmeye hizmet vermesini gönülden arzuluyorum. Bu, gençlerimiz ve sporcularımız için hayati önem taşıyor" dedi.

Çocuklarının 3 sene boyunca Ortaköy'deki havuzda haftada 2 kere yüzdüğünü ifade eden Bankacı Sema Buldanlıoğlu, "Tesis, lüks olmasa bile gayet temiz, hijyen kurallarına uygun tutuluyordu ve çok iyi yönetiliyordu. Kapandığını duyunca kendimden daha fazla çocuklar ve gençler için üzüldüm.Oraya yapılacak bir butik otelin getireceği artılar sadece ekonomik açıdan daha fazla olabilir ama bunun asla sporun getirdiği artılarla mukayese edilmemesi gerekir" şeklinde düşüncelerini dile getirdi.
Zaman


Geri Dön