26 / 04 / 2024

Hatice Sultan Yalısı'nı kiralayan THY'ye otopark engeli!

Hatice Sultan Yalısı'nı kiralayan THY'ye otopark engeli!

Türk Hava Yolları'nın yüzde 50 ortak olduğu THY Do&Co'nun İstanbul İl Özel İdaresi'nden 25 yıllığına kiraladığı Hatice Sultan ve Fehime Sultan yalılarını otele dönüştürme projesinde park sorunu çıktı



Ortağı Do&Co ile birlikte Ortaköy'de iki yalıyı kiralayan THY'ye otopark engeli çıktı. 13.2 milyon euroluk maliyeti kimin ödeyeceği ise bilinmiyor.

Türk Hava Yolları'nın yüzde 50 ortak olduğu THY Do&Co'nun İstanbul İl Özel İdaresi'nden 25 yıllığına kiraladığı Hatice Sultan ve Fehime Sultan yalılarını otele dönüştürme projesinde park sorunu çıktı.

3 YILLIK ERTELEME
THY Do&Co, yalılara aylık 450 bin lira kira ödemeyi taahhüt etti. Yalıların kiralanmasının ardından firma restorasyon çalışması başlattı. Yalıların restorasyonu için 40 milyon dolarlık (68 milyon TL) yatırım öngörülürken; İstanbul Belediyesi, otelin otoparkının yer altında yapılmasını istedi. Bu istekle maliyet 13.2 milyon euro arttı. Şimdi bu parayı kimin ödeyeceği tartışma konusu olurken; restorasyonun 3 yıl kadar uzayacağı belirtiliyor. Konuyu İl Genel Meclisi çözecek.

Hasan AY/Takvim


Geri Dön